Vipre: Specialist in personeelsvervoer

0

Staan bij jullie altijd de parkeerplaatsen vol? Of vind je het vervelend om iedere dag tientallen werknemers in afzonderlijke auto’s dezelfde kant in te zien rijden? Dat kan beter met Vipre. Bespaar op kosten en parkeergelegenheid en verminder tegelijkertijd files en CO2-uitstoot.

Vipre (Vervoer Industrieel Personeel Regio Eindhoven) heeft al bijna zestig jaar ervaring met het vervoer van personeel. Inmiddels zijn ze veel groter dan Eindhoven en zijn de ogen onder andere gericht op Rotterdam. Vipre richt zich voornamelijk op bedrijven die met het openbaar vervoer niet goed toegankelijk zijn. Zo bieden zij vervoer op maat tussen station en bedrijf of oplossingen voor het gehele woon-/werkverkeer.

Hoe werkt Vipre?

Met het vanpool-project biedt Vipre busjes voor maximaal 9 personen. Deze busjes worden bestuurd door de personeelsleden zelf. De personeelsleden halen elkaar op en komen tegelijkertijd naar het werk. De tijden hierbij zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast. Het vanpool-project is onder andere ideaal voor groepen werknemers die dicht bij elkaar wonen.

Een andere oplossing is collectief busvervoer. Deze bussen worden ingezet op tijden dat veel werknemers tegelijk moeten beginnen, zoals in ploegendienst. Op van tevoren afgesproken tijden rijden zij bijvoorbeeld van station naar bedrijf.

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?

Als bedrijf kan je flink besparen op de reiskosten van je personeel. Bij een vol busje met 9 personen scheelt dat flink in de reiskostenvergoeding. Als je dit bedrag wegstreept tegen de kosten van Vipre hou je onder aan de streep dus al gauw geld over. Daarnaast heb je als bedrijf een positieve bijdrage aan het milieu en veroorzaak je minder files doordat er maar één auto rijdt. Tot slot heb je aanzienlijk minder parkeerplaatsen nodig, wat ook nog eens een besparing op de kosten kan zijn.

En mijn personeel?

Ook het personeel heeft voordelen bij het gebruik van Vipre. De bereikbaarheid van uw bedrijf wordt beter. Daardoor hoeft personeel niet meer een eigen auto aan te schaffen om naar het werk te gaan. Daarnaast delen zij het busje met collega’s, wat ook nog eens een stuk gezelliger is. Zo kan uw personeel iedere werkdag opnieuw zorgeloos beginnen.

Interesse?

Wil jij bijdrage aan minder files en een beter milieu? Kijk snel op onze website en vindt de oplossing die het beste bij je past.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.