Rotterdam verleidt automobilisten Maastunnel

0

Ruim 21.000 automobilisten ontvangen op zaterdag 24 juni een uitnodiging om mee te doen aan Spitsmijden Maastunnel. Deelnemers kunnen vanaf 3 juli a.s. € 4,- per spits verdienen. Wie zich inschrijft voor Spitsmijden Maastunnel krijgt van de RET ook een aanbieding: mensen die uit de auto stappen en in het openbaar vervoer kunnen de eerste week van juli hun spitsmijdingen gratis maken met metro, tram en bus van de RET. Het spitsmijdenproject is een initiatief van De Verkeersonderneming in opdracht van gemeente Rotterdam en heeft als doel de verkeersdrukte in de avondspits gedurende de renovatie van de Maastunnel te beperken.

Renovatie en restauratie Maastunnel

Vanaf 3 juli 2017 tot 16 augustus 2019 is de Maastunnel afgesloten voor auto’s richting Zuid. De tunnel wordt dan gerenoveerd en gerestaureerd. Dit is noodzakelijk om aan de wet- en regelgeving voor veiligheid te voldoen. Autoverkeer richting Noord blijft mogelijk zodat het Erasmus MC bereikbaar blijft. Ook de fiets- en voetgangerstunnel blijft open.

Maaster spitsmijdenproject

Bijna 50% van het verkeer over de Maas in Rotterdam tijdens de avondspits bestaat uit mensen die daar regelmatig rijden (minimaal één keer per week). Juist voor deze mensen is er het Maaster Spitsmijdenproject. Deelnemers die overstappen op een ander vervoermiddel of buiten de avondspits de Maas oversteken kunnen maximaal € 80,- per maand verdienen afhankelijk van hoe vaak zij voorheen in de spits reden. Om geld te verdienen moeten zij de Erasmusbrug, Willemsbrug, Van Brienenoordbrug en de Beneluxtunnel mijden tijdens de avondspits. Het Maaster spitsmijdenproject begint met een financiële beloning en gaat later over in een puntenspaarprogramma.

Uniek: gratis OV

Ook de fiets en het openbaar vervoer zijn goede mogelijkheden om de avondspits te mijden. Deelnemers aan het Maaster spitsmijdenproject, die zich vóór 29 juni succesvol hebben aangemeld op www.maaster.nu krijgen daarom nog een extra aanbod: één tot vijf RET Dagretourtjes om afhankelijk van het reisprofiel één tot vijf werkdagen met metro, tram en bus van de RET te reizen in de week van 3 t/m 7 juli. Zo hoeven de deelnemers de dagelijkse spitsritten in de stad niet met de auto te maken, maar kunnen ze dat gratis met het OV van de RET doen. De RET doet deze aanbieding om automobilisten de kans te geven om vrijblijvend kennis te maken met metro, tram en bus, die een uitstekend alternatief zijn voor het autorijden in de spits.

Over Maaster

Maaster is een initiatief van De Verkeersonderneming in opdracht van gemeente Rotterdam en omvat in totaal zes producten/diensten. Het spitsmijdenproject is de eerste van de zes die gelanceerd wordt. De anderen volgen na de zomer. Op www.maaster.nu is meer informatie te vinden over Spitsmijden. Iedereen die interesse heeft kan zich hiervoor of voor de toekomstige diensten vast aanmelden. Maaster wordt uitgevoerd door het Haagse bedrijf ARS Traffic & Transport Technology.

Alle informatie over de werkzaamheden rondom de Maastunnel is te vinden op www.maastunnel.nl.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.