Rotterdam in Beeld

0

Als Filedier sluit je je het liefst achteraan de file aan. Vanaf deze week kun je ook live meekijken naar de situatie in de stad. Staat er een file? Snel aansluiten!

Via de website van Rotterdam Onderweg bekijk je vanuit je luie (bureau)stoel live de situatie op de weg. De gemeente Rotterdam heeft op 19 plekken in de stad 24 verkeerscamera’s opgehangen. Zo kun je zelf bekijken of het verkeer op Boompjes bij de Erasmusbrug doorrijdt of niet. Handig, want die drukte wil je niet mislopen… toch?!

Met de beelden van de verkeerscamera’s is Rotterdam de eerste Nederlandse stad die livebeelden van verkeerscamera’s toegankelijk maakt voor het grote publiek. Met de beelden wordt een kans geboden om nog beter voorbereid de weg op te gaan. Aan de hand van de beelden kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om op de fiets te stappen of met het OV te reizen.

Over je privacy hoef je je trouwens geen zorgen te maken. De beelden zijn live en worden niet opgenomen. Daarnaast zijn kentekens niet zichtbaar en is je gezicht al helemaal niet te zien. Het draait allemaal om de drukte en de situatie op de weg. Geen Filedier te zien dus.

Het verkeer in de stad volgen doe je dus via rotterdamonderweg.nl/verkeerscameras. Mocht je liever Filedier volgen, dan kun je terecht op Facebook of Twitter.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.