Gevaarlijkste snelwegen van Nederland

2

Een situatie waar we niet graag in terecht komen, als we lekker aan het rondrijden zijn, is een ongeluk. Toch gebeuren er in Nederland nog steeds veel ongelukken op de weg. We hebben gekeken naar de snelwegen waar de meeste ongelukken gebeuren, deze zijn daardoor ook de gevaarlijkste.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) is de ringweg A10 de meeste gevaarlijkste van het land. Afgelopen jaar zijn er 900 ongelukken gebeurd op de Amsterdamse ring. Dat zijn 29 ongelukken per kilometer. Het komt door de vele op- en afritten en de drukte speelt ook een rol. De twee wegen die de A10 opvolgen volgens de VID liggen dichter bij ons: A13 en de A20.

Ook de Stichting Incident Management Nederland (SIMN) heeft een onderzoek uitgevoerd naar gevaarlijke punten op het Nederlandse wegdek. De cijfers zijn gebaseerd op informatie van bergingsbedrijven. Volgens hen is de bocht op de A58 bij Roosendaal de gevaarlijkste van het land, hier waren vorig jaar maar liefst 55 ongelukken. Dit zou komen doordat het wegdek daar snel slijt en daardoor gladder is.
Maar volgens de VID is de A2 bij Empel de meeste gevaarlijke locatie, hier waren vorig jaar 151 ongevallen. Maar de A1 bij Muiderberg en de A20 bij Rotterdam mochten een tweede plaatst delen met 141 ongevallen. Niet al te best dus.

Het jaar is nog maar net begonnen, laten we daarom ervoor zorgen dat dit jaar de cijfers naar beneden gaan. Zorg goed voor jezelf en de andere verkeersdeelnemers. Zet die telefoon op stil en laat de radio gewoon op één zender staan. Wat zou je zelf nog meer kunnen doen om het veiliger te maken op de weg? Laat het ons weten.

Hier zie je de gevaarlijkste punten uit het onderzoek van de SIMN. Zo kan je ook zien dat Rotterdam en omgeving er niet al te best voor staat.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

2 reacties

  • Team Filedier

   Hoi Carolina,

   De A27 staat wel in de top 10 van meeste ongevallen in het lijstje van de Verkeersinformatiedienst. Blijkbaar zijn er andere punten in Nederland die gevaarlijker zijn dan de A27/A6. Wel erg jammer dat het daar ook gevaarlijk is, zoals jij zegt.

   Hopelijk heb ik je genoeg geïnformeerd.

   Groetjes,
   Team Filedier

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.