BNN maakt Filedieren belachelijk!

0

Het programma Sluipschutters van BNN voelde zich geroepen om onze Filedieren belachelijk te maken. Ze werden onlangs door het tv-programma uitgenodigd om een ritje in een botsauto te maken. Valt het een Filedier dan te verwijten dat zij vervolgens typisch Filedier gedrag gaan vertonen?

Oh wacht, bekijk het fragment eerst maar eens even voordat je verder leest.

Filedieren zijn ook maar mensen

Alle Filedieren waren eerst zorgvuldig gescreend. Brave huisvaders, gaan goed gekleed in pak naar hun werk, ruiken lekker en raken geheel in staat van opwinding bij het aanschouwen van een mooie bolide. Zelfs als het om een botsautootje gaat. Deze vaders zijn dan ook regelmatig op een kermis te vinden. En als zoonlief of dochterlief niet in de botsauto wil dan willen zij dat wel. Toegegeven, ze houden niet zo van botsen en gaan misschien iets te dicht op elkaar rijden, maar verder zijn het bijzonder gerse chauffeurs!

En je moet het zo zien: Filedieren zijn ook maar mensen. Al zal je dat niet zeggen op het eerste gezicht. Helaas hebben ze wat moeite met moderne apps die klip en klaar aangeven wat de beste route is zonder in de file te belanden. Ook hebben ze moeite om saldo op hun OV-chipkaart te zetten. Ze betalen liever met cash-geld. Een eurootje in een botsautootje stoppen, het oude vertrouwde gevoel, dat idee. En hoewel zoonlief en dochterlief regelmatig vanaf de achterbank roepen: “ik zie een Watertaxi pap!”, onze Filedier-papa’s doen dan gewoon alsof hun neus bloed.

Heerlijk botsen en frietjes eten

Van een van de betrokken Filedieren hoorden wij overigens dat het achteraf gezien best meeviel met het aantal files op de botsautosnelweg. De Filedieren kregen van BNN weliswaar een hele dag gratis botsautorijden aangeboden maar laten ze nou net dat ene lullige moment uitgekozen hebben dat er echt een flinke file ontstond! Ja, duh, logisch toch? Wanneer staat er nou geen file? De rest van de dag hebben de heren heerlijk op elkaar gebotst, maar dat laat BNN dus niet zien. Van Filedier nummer 1 vloog zelfs de bril van zijn Filediersnoetje af, ken je nagaan hoe fanatiek er gebotst werd!

Tussendoor hebben de heren nog friet gegeten. Er is toen wel even een kleine ruzie ontstaan omdat de heren moesten wachten in de rij. Eentje werd boos en blies zelfs op het fluitje van zijn zoontje dat hij had meegenomen. Maar voor de rest viel het allemaal reuze mee. Zelfs bij het toilet hebben alle Filedieren rustig op hun beurt gewacht, zelfs al was de nood nog zo hoog.

“Er werd heel hard om hulp geroepen”

Om een uur of 6 stopte BNN met filmen omdat het donker werd. Toen ging het helaas opnieuw mis en liep alles vast. Een waar botsautoverkeersinfarct was het resultaat. Filedier 3, 5 en 8 hebben toen nog keihard om hulp moeten roepen. En Filedier 2 belde 112, met een trillend handje weliswaar omdat hij niet handsfree kon bellen vanuit de botsauto. Na een uur is iedereen met de schrik vrijgekomen. Inmiddels waren de partners en kinderen van de Filedieren ingelicht en bleek psychische hulp verder niet nodig. Wel gaf de productieleider van BNN ze het advies mee om vooral op Filedier.nl te kijken voor de file alternatieven. Toegegeven, zo’n heel gek idee vinden wij dat niet.

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.