Achterbankspelletjes 2.0

0

”Zijn we er al? Hoe lang moeten we nog?” Je kent de verveling van je kinderen op de achterbank vast wel. We schreven eerder al over achterbankspelletjes en nu in de vakantieperiode kun je vast wat nieuwe spelletjes gebruiken.

Banaan!

Een gouden oude op het gebied van autospelletjes. Zie je een gele auto? Roep dan Banaan! Als je als eerst Banaan roept, krijg je een punt. Degene met de meeste punten aan het einde van de autorit wint.

Kilometers raden

Wie kan het beste gokken hoe lang een kilometer is? Geef een startpunt aan en zodra de kids denken dat een kilometer afgelegd is, mogen ze het melden. Wie er het dichtst bij zit, wint!

Een andere variant is om de kinderen te laten gokken welk getal er op het eerstvolgende hectometerpaaltje staat. Wie zit er het dichtst bij?

Kinderkaraoke

Kies een afspeellijst of cd met muziek die je kinderen kennen. Kinderen voor Kinderen is altijd een succes. Zet de muziek aan en laat de kinderen meezingen. Draai op een bepaald moment het volume omlaag. Wie kan zich de tekst nog herinneren en verder zingen?

Galgje

Inmiddels is Galgje een klassieker, maar het kan makkelijk in de auto gespeeld worden. Neem een aantal whiteboardstiften mee en laat de kinderen Galgje spelen op het raam.

Zoek de auto

Deze spelletjes zijn geschikt voor kinderen die al kunnen lezen. Geef de kinderen een bepaalde letter- of cijfercombinatie en laat ze een kenteken zoeken met die combinatie. Bijvoorbeeld: Zoek de auto met 76 op het kenteken.

Een andere variant kan zijn om kinderen een bepaalde kleur auto van een merk te laten zoeken. Vinden jouw kids de rode Audi?

Wat gaan we doen?

Laat de kinderen zelf een lijstje maken met dingen die ze op vakantie willen doen. Om het concreet te maken, kun je ze een aantal geven. Maak een lijstje van 7 dingen die je op vakantie wil doen bijvoorbeeld.

Verstoppertje

Klinkt lastig, verstoppertje op de achterbank, maar het is vooral een raadspelletje. Een van de kinderen neemt een plek in huis in gedachten waar hij of zij zich ”verstopt”. De andere kinderen mogen raden wat de verstopplek is.

Welk achterbankspelletje is favoriet bij jouw kinderen?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.