5 Wintertips voor je auto!

0

Het is weer winter en voor ons autorijders is dat niet altijd leuk. Natuurlijk is het als je eenmaal rijdt lekker warm en droog in de auto. Maar instappen en gassen is er niet altijd bij. De auto moet eerst gekrabd en ontdooid worden. Filedier heeft een aantal wintertips voor je, zodat je het seizoen goed door komt dit jaar!

giphy-2giphy-3

1. Wees voorbereid
Een slimme meid is goed voorbereid, een goed Filedier moet dit ook zijn! Dit klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het is altijd handig, maar vooral in de winter, om start- en sleepkabels bij je te hebben, mocht je onverhoopt vast komen te staan. De dagen zijn korter en het wordt eerder donker. Je lichten gaan dan al snel eerder aan, maken daardoor langere uren en gaan sneller kapot. Een extra lampensetje in de auto hebben liggen kan dan ook nooit kwaad.

Een van de bekendste problemen in de winter zijn toch wel de bevroren ruiten. ’s ochtends extra vroeg op staan om het ijs van je ruiten te krabben zal dan ook regelmatig voorkomen. Zorg ervoor dat je plastic krabbers en ruitenvloeistof met anti-vries in de auto hebt liggen, zodat je niet minutenlang een van de pasjes uit je portemonnee vernield omdat je niks anders bij de hand hebt. Om te voorkomen dat je deur niet open gaat, omdat deze zijn vastgevroren kun je ze behandelen met kruipolie of siliconenspray.

2. Goed zicht
Vieze, bevroren en beslagen ruiten zorgen voor slecht zicht. Je bent hierdoor niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor het verkeer om je heen. Zorg ervoor dat je ramen goed schoon zijn voor je weggaat. Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst krabben, maar als je daar een hekel aan hebt, kun je ook een stuk karton of een doek over je ramen leggen.

3. Winterbanden
In veel landen is het al verplicht, maar ook in Nederland is het verstandig om winterbanden onder je auto te zetten. Het verschil tussen winter- en zomerbanden is dat het rubber in zomerbanden bij koud weer sneller hard wordt en daardoor krijgt de band een langere remweg. Het is dus veiliger om winterbanden te nemen, die blijven langer zacht.

4. Handrem
Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de auto niet op de handrem te zetten als deze geparkeerd is, omdat deze zouden kunnen vastvriezen. De ANWB adviseert automobilisten om bij vrieskoude nachten de auto in  de eerste versnelling of in z’n achteruit te zetten. Kijk hierbij natuurlijk wel uit dat als je de auto parkeert, deze niet alsnog wegrolt. Dat zou een beetje knullig zijn.

5. Dichtgevroren
Is je slot toch dichtgevroren, probeer dan slotontdooier! Het is wel handig als je deze niet in de auto bewaard. Geen slotontdooier? Wellicht kan een föhn uitkomst bieden. Hiervoor heb je natuurlijk wel stroom nodig. Verwarm de ruiten echter nooit! Die kunnen het temperatuurverschil niet goed aan en gaan dan barsten. Giet dus ook geen warm water over de ramen.

6. Hacks
Genoeg tips! We gaan naar het echte werk, de grappige, leuke en vooral handige lifehacks voor auto’s in de winter.

Sokken om de ruitenwissers! Zo vriezen ze niet vast en gaan ze langer mee.
p4o3u0vviixuhfkorvu7

Kattengrind. Bewaar een zak in je achterbak. Kattengrind neemt een hoop vocht op, wat heel handig is met sneeuw. Doe een beetje in een oude sok of doek en veeg zo de ramen aan de binnenkant vochtvrij.
tgaglh7jnzrshqoviwsl

Geen krabber bij de hand? Gebruik een pasje! Ik zou niet voor je pinpas of creditcard gaan, maar wat denk je van een klantenkaart die je toch nooit gebruikt?
i3iysakssf8srttkka61

Parkeer met de neus naar het oosten. In het oosten komt de zon op en deze zal langzaam je auto verwarmen en het ijs laten smelten. Laten we hopen op een zonnige morgen.
afrdgmidtnqkvi5onxzt

Onze vrienden van de ANWB barsten van de wintertips, maar heb jij nog een goede tip voor je winter?

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.