De haven hoort bij Rotterdam

0

De haven en Rotterdam: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het blijft fascineren: of je er nou werkt of gewoon gaat kijken naar de alle schepen en activiteiten. De haven is en blijft indrukweekend. Varende boten, het lossen van goederen en containers, het klotsende water tegen de kades…

De haven bestaat net zolang als Rotterdam, maar sinds de Nieuwe Waterweg gegraven is aan het einde van de 19e eeuw,  staat hij in verbinding met de zee. Wij hebben een mooi filmpje gevonden van de haven in het begin van de 20e eeuw. Leuk om te zien hoe de haven veranderd is, en tegelijk hetzelfde is gebleven.

Het Havenbedrijf Rotterdam maakt interessante filmpjes over onze haven. Ze vertellen wat zij doen in de haven: hoe bijvoorbeeld schepen gecontroleerd worden en zo veilig mogelijk de haven in en uit worden begeleid. Het valt niet mee om orde te scheppen in ons uitgestrekte haven gebied.

Het meest kunnen wij genieten van de schoonheid van de haven. Het industriële tegenover de natuur. De woeste golven waar grote schepen doorheen klieven en hijskranen die elke dag trouw hun werk uitvoeren. Wij mogen trots zijn op zo’n unieke plek. Zelfs als je er werkt zou je er af en toe even bij stil moeten staan.

Zou jij ook langer in de haven blijven om de file te ontwijken?

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.