Weg met die brommer, hier met die fiets!

0

Lever je oude brom- of snorfiets in en krijg subsidie voor een nieuwe fiets! Als je nog een oude brommer of snorfiets hebt staan, krijg je vanaf 15 januari subsidie als je deze laat slopen. Dit zijn speciale maatregelen van gemeente Rotterdam om overlast te verminderen. Oude brommers en snorfietsen zorgen namelijk voor veel vervuiling en geluidsoverlast. Deze regeling geldt alleen voor burgers, niet voor bedrijven.

 

37.000 brom- en snorfietsen

Op dit moment zijn er 15.800 bromfietsen en 21.200 snorfietsen geregistreerd in gemeente Rotterdam. Er komen regelmatig klachten binnen over geluidsoverlast, de geur en onveilig rijden. Wethouder duurzaamheid en mobiliteit, Pex Langenberg, doet er alles aan om de fiets aantrekkelijker te maken. Met de nieuwe regeling moet de keuze om over te stappen op een fiets gemakkelijker worden voor brom- en snorfiets-eigenaren.

 

De subsidie is niet de enige maatregel die wordt getroffen voor de overlast. Ook worden er fietspaden breder gemaakt en de wachtplekken bij verkeerslichten worden vergroot. Daarnaast wordt er ook op middelbare scholen meer aandacht besteedt aan veilig rijgedrag en goede rijvaardigheden.

 

Hoe krijg ik subsidie?

Als je een brom- of snorfiets hebt van voor 2010, kom je in aanmerking voor de subsidie. Deze bedraagt €300. Je brom- of snorfiets moet gesloopt worden door een erkend sloopbedrijf en de demontageverklaring moet ingeleverd worden bij de gemeente. Bekijk de uitgebreide voorwaarden hier. Lees de voorwaarden goed door, want niet alle brom- en snorfietsen komen in aanmerking! Het is natuurlijk zonde als je brommer of snorfiets wordt gesloopt en niet in aanmerking komt.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.