Rotterdam Routes

0

Echte Rotterdammers weten natuurlijk hoe mooi de stad is en kennen alle hotspots, maar hoe leer je de stad kennen als beginner? De app Rotterdam Routes biedt allerlei verschillende routes aan waarbij je uitleg krijgt over de dingen die je ziet, van echte Rotterdammers.

Rotterdam Routes biedt 14 verschillende routes aan met lengtes variërend van één tot anderhalf uur en 2,5 tot 23 kilometer. Je kunt de routes op je computer bekijken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je ze in de de app kunt zien. Vooraf kun je een kaart offline downloaden en de highlights zijn ook van te voren al te checken. Tijdens je wandeling vertelt een (bekende) Rotterdammer je alles over de route die je loopt.

Dit zijn onze favoriete wandelroutes van Rotterdam Routes:

 • Maasparcours
  Jan Oudenaarden leidt je langs Het Nieuwe Maaspasparcours, dat maar liefst 28 kilometer lang is. Je blijft constant dicht bij het water en kunt deze route ook heel goed opdelen en in verschillende etappes afleggen.
 • Kunst & Poëzie route
  Hester Knibbe en Gyz La Rivière leiden je in ongeveer 50 minuten en 4 kilometer rond langs de bekendste beelden van de stad.
 • Kinderroute
  De rondleiding van Mika, Siem, Noohr, Sarah en Tim is 10 kilometer lang, maar bestaat uit vier verschillende wandelingen. Zo kun je hem net zo lang maken als je zelf wilt.
 • Creatief Noord
  Roos Roffa is blogger, creatieve ondernemer en ontwerpster. Ze laat je graag Noord zien, een bruisend en creatief deel van de stad.
 • Studentenroute
  Rotterdam is een uitstekende stad om je studententijd door te brengen. Sjoerd van Oortmerssen laat je alvast zien wat de echte leuke plekken zijn voor studenten.
 • Burgemeesterroute
  Niemand minder dan burgemeester Aboutaleb laat je kennismaken met Rotterdam als wereldstad. Ervaar de stad zoals hij bedoeld is: rechtdoorzee en recht voor zijn raap.
 • Wederopbouwroute
  Na de tweede wereldoorlog moest Rotterdam opnieuw opgebouwd worden. Malique Mohamud vertelt je hoe dit is gebeurd en wat de verschillen zijn met vooroorlogs Rotterdam.

De app is gratis en je download hem hier voor iPhone en hier voor Android.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.