Maart in Rotterdam

0

De tijd vliegt voorbij, vind je niet? De eerste twee maanden van 2018 zitten er alweer op, de dagen worden langzaam maar zeker langer en de temperatuur gaat binnenkort weer omhoog. De lente komt eraan, perfect om weer allerlei nieuwe dingen in Rotterdam te ontdekken! Lees verder voor een aantal interessante evenementen in Rotterdam in de maand maart.

 

Cross-Linx 2018

Locatie: De Doelen
Datum: 1 maart
Prijs: €35,00 – €39,00
Info: www.dedoelen.nl

Cross-linx is een avond vol onverwachte verbindingen tussen nieuwe muziek en en artiesten uit de avant-garde popscene. Verwacht optredens van onder andere Hooverphonic & Residentie Orkest, Joep Beving & Maarten Vos, Polica & Stargaze, This is the Kit & Stargaze, Daniel Brandt & the Eternal Something,  Brendan Fraegre, Daniel Wohl, Alistair Sung

 

Holi Festival

Locatie: Zuiderpark
Datum: 2 maart
Prijs: Gratis
Info: www.holirotterdam.nl

Holi is het officiële begin voor alle Hindoestanen dat de lente begint. Het festival is voor alle leeftijden, van elke afkomst en elk geslacht. Het festival is bedoeld om mensen met elkaar te verbinden. Trek niet je beste kleding aan, want je raakt gegarandeerd bedolven onder de gekleurde pigmenten! Klik hier voor een impressie van de vorige editie.

 

Comic Con Ahoy

Locatie: Ahoy
Datum: 3 – 4 maart
Prijs: €10 – €129
Info: www.comiccon-europe.com/nl/rotterdam/

Alle superhelden verzamelen, het is tijd voor Comic Con! Tijdens het eerste weekend van maart vind je in Ahoy een walhalla voor fans van films, tv-series, gaming, comics, superhelden, anime, manga, cosplay en popcultuur.

 

Museumnacht010

Locatie: Diverse locaties
Datum: 3 maart
Prijs: €17,50
Info: www.museumnacht010.nl

Overdag geen tijd om naar een museum te gaan? Ga gewoon een keer ’s nachts, tijdens de Museumnacht! Meer dan 40 musea en culturele instellingen openen van 20:00 tot 01:00 hun deuren om te laten zien wat Rotterdam allemaal heeft te bieden op het gebied van kunst en cultuur.

 

Camping Bieb

Locatie: Centrale Bibliotheek
Datum: 10-11 maart
Prijs:  €50,00
Info: www.bibliotheek.rotterdam.nl

Is het ook jouw droom om een keer in een bibliotheek te overnachten? Dit is je kans! In de Centrale Bibliotheek kun je van 10 op 11 maart overnachten tussen de boeken. Knus, in een eigen tentje en de hele nacht tussen de boeken rondwandelen.

 

Moving Futures Festival

Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg
Datum: 16-18 maart
Prijs: €12,00
Info: www.movingfutures.nl

Het werk van nieuwe choreografen wordt gepresenteerd tijdens het Moving Futures Festival dit jaar. Wat je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn premieres, pop up performances, films en meer van Natalia de Miguel, Johanna Tengan, Guilherme Miotto, Jija Sohn, Connor Schumacher, Sophie Mayeux, Jonas Frey en Joseph Simon maar ook poëzie, films en edit this post!

 

Salsa aan de Haven

Locatie: De Doelen
Datum: 24 maart
Prijs: €16,00
Info: www.facebook.com/salsa.aandehaven

Maak je klaar voor een explosieve avond gevuld met salsa! Geniet van diverse artiesten zoals Dj Miss Maya, Dj Lalo, Dj Julian Duke. Er worden diverse shows en workshops gegeven, maar er is ook bijvoorbeeld nieuwe danskleding te koop.

 

Rotterdamse nacht van de Filosofie

Locatie: Arminius
Datum: 31 maart
Prijs: €20,00
Info: www.arminius.nu/programma/rotterdamse-nacht-filosofie

Dompel jezelf onder in de denkwijzen van hedendaagse en oude filosofen en kom tot nieuwe inzichten over diverse onderwerpen. Tijdens de Rotterdamse nacht van de Filosofie presenteert Femke Halsma haar essay Macht en Verbeelding, en verschillende filosofen werpen een blik op thema’s zoals burn-outs en mindfulness.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl