Gobike

0

Stel je voor dat je elk moment een elektrische fiets kan pakken om naar je bestemming te fietsen en daar de fiets weer achterlaat voor de volgende. Dat zou best leuk zijn toch? Je hoeft niet gelijk een elektrische fiets aan te schaffen, maar je kan er wel gemakkelijk gebruik van maken. Dit is het idee van Gobike.

Hoe werkt het?

De fietsen zijn wit en hebben een tablet aan het stuur vast. Je maakt gebruik van je creditcard of iDeal om de fiets te activeren en het kost maar €2,50 voor het gebruik van twee uur. We denken dat de fietsen veel door toeristen zullen worden gebruikt, maar voor de Rotterdammers en zakenmensen is het ook een goede manier van vervoeren. Om gebruik te maken van de Gobike moet je je wel even registreren op internet of ter plekke bij de “tabletfiets”. Je kan ook een fiets reserveren, dan weet je zeker dat hij er voor jou staat wanneer je hem nodig hebt.

Gobike en Rotterdam

Het eerste Gobike Station is inmiddels geplaatst op het Centraal Station in Rotterdam. Momenteel kunnen alleen nog testgebruikers gebruik maken van de Gobike’s. Eind 2017 moeten er 450 Gobikes door de stad zijn verspreid op ongeveer 20 oppik plekken. Deze plekken waar je de fiets kan huren zijn vooral gelegen bij belangrijke knooppunten zoals OV overstappen en toeristische attracties. Tegen 2020 zullen er naar verwachting 2000 fietsen beschikbaar zijn op ongeveer 150 locaties.

Blijf op de hoogte

Wil jij de elektrische fietsen gebruiken van Gobike om naar het werk te gaan of naar andere bestemmingen? Houd dan goed in de gaten waar en wanneer de fietsen beschikbaar zijn.

Ga

Header image gobike.com

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl