Pakketjes ontvangen met ViaTim

0

Kom je ‘s avonds na het werk thuis, vind je zo’n briefje op de deurmat: “We hebben u gemist” Je pakketje is bezorgd, maar je was niet thuis. Nu mag jij naar het postkantoor om het af te halen. Dat postkantoor is helaas al dicht. Dus nu maar hopen dat je de volgende dag wel op tijd van het werk weg kan en geen files hebt zodat je je pakketje eindelijk kan ophalen.

Deze situatie is mij herhaaldelijk overkomen. Totdat ik mijn wijk en de buren beter leerde kennen. Een paar huizen verderop bleek een vriendelijke oude man voor een groot aantal buren de pakketjes in ontvangst te nemen. Makkelijk als je werkt, want deze aardige buur sluit niet om zes uur en ook leuk voor de buurman die op deze manier een beetje aanspraak heeft. Tot voor kort speelde de buurman gratis voor postkantoor. Tot voor kort, want nu is er ViaTim en krijgt hij een vergoeding. Dat is helemaal leuk!

ViaTim zoekt nog meer mensen, net als mijn buren, die een groot deel van de dag thuis zijn en bereid zijn pakketjes voor de buren aan te nemen. De buurman of buurvrouw wordt dan ViaPunt en krijgt een vergoeding per bezorgd pakket. Eigenlijk voor zaken die ze altijd al deden.

Dus ben jij zelf die aardige buurman of buurvouw of ken je iemand die altijd al de pakketjes aanneemt, meld dit nu bij www.viatim.nl. Zij nemen dan contact met je op.

ViaTim is een oud start-up van Rotterdam Mobility Lab, een initiatief van De Verkeersonderneming die werkt aan een betere bereikbaarheid van de Rotterdam (haven, stad en regio).

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.