Tram-Poes

0

Meer dan tien jaar zit hij er al. Elke dag op zijn vaste plekje bij tramhalte Oude Plantage in Rotterdam-Kralingen. Wachtend op de tram en mensen verblijden met een kopje en een kroel. Welbekend is hij al onder de lokale tram-reizigers en medewerkers, maar toen een aantal studenten in 2014 een speciale Facebookpagina voor hem oprichten werd hij een online hit.

Trampoes op Facebook

De aller eerste actie van de Tram-Poes op zijn fan pagina op Facebook.

Ake, beter bekend als Tram-Poes, is een begrip in Rotterdam, maar sinds de komst van de fanpagina lijkt zijn fan-base groter te zijn dan ooit werd gedacht. In de korte tijd dat de pagina online is (nu ongeveer een jaar) heeft hij al 30.000 fans verzamelt en dat zijn niet alleen Nederlandse fans. Ake blijkt namelijk ook in het buitenland een boel fans te hebben.

Op de bekende website Buzz-Feed verscheen vorige maand een artikel over Ake, waarna hij al snel een virale hit werd. Veel media pakte het verhaal van de Tram-Poes op. Onder andere in Hong Kong, Maleisië en de Verenigde Staten werd er bericht over het dier. Ook in Nederland heeft hij veel regionale en landelijke media-aandacht gekregen.

Tram-Poes enjoying his moment of fame

Geplaatst door Tram-Poes op zondag 3 mei 2015

Het baasje van Tram-Poes, Silke, vindt het geweldig dat Ake zoveel fans heeft. Zelf leert ze via de pagina ook allerlei nieuwe dingen over haar kat. Via de pagina kwam ze er bijvoorbeeld achter dat Tram-Poes ook regelmatig een rondje met de tram meerijdt. Volgens de RET zelf schrikken mensen er soms wel van omdat ze niet weten dat Ake dit vaker doet, maar hij vind zijn weg altijd weer terug. Veel zorgen maakt ze zich er gelukkig ook niet over: “Hij zit hier goed. Liever hier dan langs de snelweg. Laat hem maar lekker hier zitten hoor.”

twitter-Tram-poes

Natuurlijk is iedereen welkom om even met Ake te komen knuffelen en selfies met hem op zijn Facebook te plaatsen. Maar geef Ake alsjeblieft geen eten! Omdat hij blaasgruis heeft mag hij alleen speciaal voer en hij vindt aandacht veel lekkerder.

trampoes

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.