OV fan OV geen fan?

0

Als dit jouw tekst is…

 

…of wanneer jij dit regelmatig leest…

bord_ns

 

…of wanneer je regelmatig zo naar je werkgroep of tentamen moet…

overvolle-trein-in-haarlem

 

..dan weten wij het antwoord wel. Jij bent geen fan van het OV.

Maar vaak genoeg krijgen we ook loftuitingen op de trein, de tram of de metro. Zoals van Ivo:

“Het volgende station is… Tussenwater. U kunt hier overstappen op… metrolijn D… richting… Rotterdam Centraal.” De vrouwelijke stem van de RET deelt mij mede dat de metro aan mijn favoriete gedeelte van het traject gaat beginnen.

Het is inmiddels routine geworden, ’s ochtends met de metro naar Coolhaven en ’s middags, als de lessen zijn afgelopen, weer terug naar De Akkers in Spijkenisse. De Akkers is het beginpunt van de C-lijn, dus als ik daar opstap heb ik altijd wel een zitplek. Tijdens de ochtendspits begint in Spijkenisse Centrum de metro vol te stromen, na Schiedam Centrum staat de metro lekker vol met reizigers.

Dit is mijn vierde jaar op de opleiding Logistics Engineering en elke lesdag ga ik met de metro. Voor mij is het ook een logische keuze: In Spijkenisse woon ik op vijf minuten fietsen van het metrostation. In tien minuten loop ik van Coolhaven naar de Lloydstraat. Bovendien vind ik de metro comfortabeler dan de auto, je hoeft immers niet zelf te sturen.

Tijdens de reis kijk ik meestal naar buiten. Ik geef de voorkeur aan zitplaatsen bij het raam. Als ik niet bij het raam kan zitten blijf ik liever staan, zodat ik over de hoofden toch naar buiten kan kijken. Het traject tussen Tussenwater en Vijfsluizen is mijn favoriete gedeelte: de Eemhaven met (bij goed weer) in de verte de torens op de Kop van Zuid, de offshore-schepen in de Wiltonhaven bij Vijfsluizen… Dit uitzicht gaat mij nooit vervelen. Overigens, tijdens de spitsuren is op de A15 is goed te zien dat de ‘Automobilis Rigidis’ (het Filedier) nog lang geen bedreigde diersoort is…

Eigenlijk durf ik wel te zeggen dat ik reizen met het openbaar vervoer leuker vind dan autorijden. Het leukste aan een reis vind ik de omgeving, die (naar mijn mening) soms zwaar wordt onderschat omdat iedereen er zo snel mogelijk langs wil jakkeren. Ik kijk liever uit het raam naar de wereld om mij heen. Nee, volgens mij ben ik liever passagier dan bestuurder.

“Het volgende station is… Schiedam Centrum. U kunt hier overstappen op… tram… trein… en bus,” zegt de stem van de RET. Vanmiddag weer terug naar Spijkenisse, nu is het nog drie stations tot Coolhaven.”

En nu willen we het van jou weten: ben jij fan of niet? Studeer jij in Rotterdam en reis jij wel eens tijdens de ochtendspits met het openbaar vervoer? Of ken je iemand die aan dit profiel voldoet? Vul dan hier de enquête in of stuur de link door! Iedereen die de enquete volledig heeft ingevuld maakt kans op  1 van de 25 gratis kaartjes voor een uur bowlen met maximaal 6 vrienden.

Vul de enquête in

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.