Gratis nachtmetro tijdens oud & nieuw

0

Ook dit jaar kun je gratis gebruik maken van de metro, wanneer je het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug op 31 december bezoekt. Afgelopen jaar was het een groot succes, dus de gemeente Rotterdam en de RET hebben er voor gekozen de actie ook dit jaar weer door te zetten. Dit jaar rijden de metro’s tussen 22:00 en 02:00 elke 10 minuten.

Volgens Wethouder Pex Langenberg wil je zo’n groot feest als het Nationale Vuurwerk niet laten verpesten door met de auto te komen en lang in de file te staan om in de binnenstad te komen. Door de metro gratis aan te bieden, komt ook iedereen weer veilig thuis. Niet alleen de metro is gratis, maar ook de P+R terreinen. Maurice Unck, directeur van RET, legt uit dat die avond de toegangspoortjes gewoon open zullen staan. Zo is het dus niet nodig om in en uit te checken. Er is wel gewoon personeel aanwezig voor service en om toezicht te houden.

Het Nationaal Vuurwerk is te bewonderen in de omgeving van de Erasmusbrug op 31 december. De show start om 00:00 precies, maar vanaf 22:30 ben je al welkom bij de Erasmusbrug. De vuurwerkshow is ook te volgen via RTL Nederland.

Dienstregeling op 31 december

Metrolijn C en E zullen tussen 22:00 en 02:00 gratis rijden. Elke 10 minuten kun je dus een metro verwachten op de C-lijn tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en een metro op de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. Niet elke halte wordt aangedaan tijdens deze avond. De E-lijn stopt bij de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Maashaven en Zuidplein.

De C-lijn stopt bij Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Coolhaven, Eendrachtsplein, Beurs, Oostplein, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.