Coole bushokjes

0

Op de bus wachten hoeft helemaal niet saai te zijn. Over de hele wereld zijn er genoeg creatievelingen die van een saai bushokje een waar kunstwerk maken. Veel reclamebureaus doen ook hun best om van dit moment waarop je even staat te wachten iets bijzonders te maken. Wij hebben een aantal van de coolste bushokjes voor jullie uitgezocht. Onze bijdrage aan de verbetering van het imago van het bushokje.

aardbeien bushokje
Dit bushokje in de vorm van een aardbei is te vinden in Konagai Japan. Het is een van de zestien fruitige bushaltes die te vinden is in deze regio. Ze zijn ontworpen voor de Travel Expo van 1990, maar zijn nu een populaire toeristische attractie geworden.

Oven bushalte
In de winter is het toch wel fijn als het een beetje warm is terwijl je wacht op de bus. In Minneapolis hebben ze hier een slimme oplossing voor bedacht en de haltes omgetoverd tot oventjes, die echt warmte afstoten en een werkende klok hebben. Bij deze halte is ook een reclame uiting voor nieuwe ontbijt broodjes. Zo wordt het wachten op de bus een stuk prettiger, niet?

bushokje van oude schoolbussen
Deze unieke bushalte is te vinden in Athene en is gemaakt van maar liefst drie oude Amerikaanse schoolbussen uit Atlanta. Op de bus wachten in een bus, grappig!

Hoofdbusstation Ventura
Dit grote busstation is te bezoeken in Ventura – California. De maker van dit kunstwerk, Dennis Oppenheim, heeft het heel toepasselijk ‘Bus Home’ genoemd. Het is naast een apart ook een zeer praktisch busstation, het heeft namelijk: drie toiletten, fietsenrekken, kluisjes, een informatieloket en drink fonteintjes.

bushokje filmfestival
Om het Adelaide Film Festival te promoten hebben zij dit bushokje veranderd in een luxe theaterzaal, geheel met gordijnen en lekkere stoelen. Even lekker chillen voordat de bus je komt ophalen.

schommel bushalte
Even lekker ontspannen schommelen, wie wil dat nou niet als hij op de bus wacht? In Londen kan het, dankzij het ‘Playful Spaces’  art project.

BUS halte
Als dit geen duidelijke bushalte is weten wij het ook niet meer. De letters zijn vier meter hoog en twee meter breed. Dit coole bushokje is te vinden in de stad Baltimore in de staat Maryland, USA. De materialen zijn hetzelfde als ze in traditionele bushaltes gebruiken. Je kan er in zitten, liggen, staan en op spelen. Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf!

Welke van deze bushokjes vind jij de leukste? Of ken je nog een paar vette bushokjes? Laat het ons weten!

 

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.