Deze bijzondere trams moet je gezien hebben

0

De tram, een van de gewone vervoermiddelen die  door de straten zoeft en bijna altijd voorrang krijgt. En in Rotterdam nemen we de tram steeds vaker bovendien. De tram is voor de meeste mensen niet veel anders dan de bus of trein: openbaar vervoer dat ons van A naar B brengt. Maar niet wanneer je in een van deze bijzondere exemplaren rijdt: zou dat je reis niet een stuk leuker maken? Wij hebben een aantal unieke trams voor je gevonden die je over de hele wereld kunt bewonderen.

Wij beginnen natuurlijk met onze eigen aparte tram: de Snerttram! Hij rijdt gedurende de wintermaanden door onze stad. Anderhalf uur genieten van Rotterdam onder het genot van een lekkere kop ouderwetsche snert.

36777_fullimage_Snerttram 2

Deze ware rijdende kunstwerken zijn te vinden in Melbourne, Australië.  Ze tonen zich tijdens het Melbourne Festival, ze hebben daar maar liefst acht verschillende kunsttrams. melbourne-art-tram11

Dit schatje is gespot op de Alexanderplatz in Berlijn.
Mini tram in de buurt van Alexanderplatz

Er bestaat zelfs een sauna tram. Je kan heerlijk ontspannen in deze Milanese tram, het enige nadeel is dat dit exemplaar niet rondrijdt.
Tram-Sauna-4

Deze verlichte trams kun je vinden in Budapest. Is het niet prachtig?
tumblr_nh22lsYDcG1r9urfmo1_1280

Ook de Italianen versieren hun trams met honderden lichtjes in Milaan.
verlichte tram milaan

In Rotterdam en Amsterdam draagt de tram een kerstmuts!Nederland Amsterdam 8 december 2014 Lijn 9. Kerstram Sky Radio. Foto: Jan Boeve

Één van de meest bijzondere trams in onze verzameling is de Wuppertal Suspension Railway in Duitsland. Deze tram rijdt in plaats van op de weg, boven de weg. Makkelijk, zo hoeft hij voor niemand te stoppen en heeft het overige verkeer ook geen last. Je hebt bovendien een mooi uitzicht vanaf deze hoogte.
WuppertalSuspensionRailway_zpsf8d014bf copy

 

Maar onze Haagse buren hebben ook een leuke tram rijden, eentje waar je ook nog eens een hapje kan gaan eten. De Hoftrammm!Hoftrammm_geheel1-680x450

Welke tram vind jij het mooist of meest bijzonder? Of mis je nog een tram in deze verzameling? Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.