7 mooie treinreizen in Nederland

0

Je weet inmiddels wel dat je met de trein makkelijk van A naar B reist. Maar reis je ook wel eens voor je plezier met de trein? We hebben een aantal mooie treinreizen in Nederland voor je geselecteerd.

Haarlem – Zandvoort

Deze treinrit duurt maar 10 minuten, maar het unieke is dat je zo goed als op het strand de trein uit stapt. Onderweg zie je onder andere het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Haarlem – Hoorn

Daar op voortbordurend, kun je vanuit Haarlem ook de trein naar Hoorn nemen. Onderweg kom je een mix van duinen en polders tegen die elkaar afwisselen.

Leeuwarden – Sneek – Stavoren

Meedoen aan de Elfstedentocht, zonder te schaatsen? Reis dan eens van Leeuwarden naar Stavoren, want dan passeer je 6 van de 11 steden. In Stavoren kun je daarna ook nog de boot naar Enkhuizen pakken.

Almere Oostvaarders – Lelystad Centrum

Dit traject is gekozen tot het mooiste trace van Nederland in 2016. Je reist door de Oostvaardersplassen, waar je je ogen uitkijkt naar de mooie natuur.

Utrecht – Amsterdam Centraal

Wellicht een route die je wel eens of vaker hebt gereisd, maar de route langs het Amsterdam-Rijnkanaal en het IJ biedt een rustgevend zicht. Net buiten Utrecht kom je ook nog een 13e eeuws kasteel tegen waar nu de Nyenrode Business Universiteit is gevestigd.

Baarn – Utrecht Overvecht

In Baarn start je natuurlijk met de koninklijke wachtkamer die niet al te lang geleden is gerestaureerd en de moeite waard is om te bekijken. De route daarna biedt zowel polders als de Utrechtse heuvelrug.

Sittard – Maastricht

Sittard heeft met 700 meter het langste perron van Nederland. Door de mijnstreek reis je nog zuidelijker naar het klassieke Maastricht. Groot is het contrast tussen de indrukwekkende industrie bij Geleen en de mooie natuur bij Bunde.

Welke treinreis wil jij een keer maken?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.