10 dingen die je kunt doen in de trein

0

De trein is een prima plek om even te relaxen voordat je weer aan de slag moet op kantoor of om even bij te komen van een lange dag. Maar de trein is ook een fantastische plek voor activiteiten die wat lastiger in een rijdende auto te doen zijn.

Eten
eten_in_trein
Je geniet van je pistolet met zalm die je snel nog even op het station hebt gehaald. Het liefst eet je die onderuitgezakt in je favoriete stoel op. Je weet wel, die ene direct bij de deur waar je alleen kunt zitten.

Gesprekken afluisteren
bellen_in_trein
Het groepje vriendinnen achter je heeft een gezellig weekend in Utrecht achter de rug en jij krijgt al hun avonturen mee. Of de buurman schuin tegenover je belt met z’n vrouw en je beseft dat jouw leven nog lang zo slecht niet is.

Naar buiten staren
buiten_kijken_in_trein
Je kijkt naar de natuur of de stad op afstand in plaats van het nummerbord voor je. Lekker wegdromen en even niks aan je hoofd. Zo’n treinreis is bijna meditatief.

Muziek luisteren
muziek_luisteren_in_trein
Het liefst in combinatie met één van de andere punten in deze lijst.

Spelletje spelen op je mobiel
gamen_in_trein
Candy Crush, Flappy Bird of dots. Gewoon even je high score verbeteren terwijl de trein je vanzelf verder brengt.

Twitteren
twitter_in_trein
Tweets aan @NS_online lezen of zelf opvallende dingen tweeten. Natuurlijk met #treinleven in de hoop dat je jezelf de volgende dag in de Metro terugleest. Of je laat aan @filedier weten dat je eens de trein hebt genomen in plaats van de auto.

Sudoku in de Metro maken
metro_lezen_in_trein
Omdat de Metro je toch al de hele reis zit aan te staren en de batterij van je telefoon weer bijna leeg is:”moet daar nou een 3 of een 8?”

Filmpjes kijken op je laptop
laptop_in_trein
In de trein heb je eindelijk de tijd om die aflevering van Breaking Bad te kijken. Gelukkig heb je je laptop mee, zodat je niet op dat kleine schermpje van je mobiel hoeft te kijken. Zorg wel voor een volle accu.

Presentaties voorbereiden
powerpoint_in_trein
Je hoopt maar dat je op tijd bent… Gelukkig kun je in de trein nog even de laatste dingen aan je presentatie aanpassen. De klant wil tenslotte wel de meest recente cijfers en de trein is een prima mini-flexwerkplek.

Ongeduldig wachten bij de deur
deur_in-trein
Hopen dat de deur zo snel mogelijk open gaat zodat je nog snel je overstap kunt halen. Mocht je hakken aan hebben dan heb je die op de weg van je stoel naar de deur uitgedaan.

Hoe vermaak jij je tijdens je treinreis? Herkenbare activiteiten? Of maak jij net als October Jones van je medereizigers superhelden?

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.