Walk21 in Rotterdam

0

Rotterdam is een fantastische stad om lopend te ontdekken, overal is iets te zien. Daarom is Rotterdam van 7 tot 11 oktober de gaststad van Walk21! Het doel is om de stad de komende jaren nog aantrekkelijker te maken voor voetgangers.

Wat is Walk21?

Walk21 is een internationale stichting die is gericht op voetgangersvriendelijkheid van steden. Rotterdam host het evenement dit jaar en stelt zich op als een voorbeeld voor stedelijke ontwikkeling.

Wist je dat de Economist een top 10 van meest leefbare steden op heeft gesteld en 7 steden daarvan een Walk21-stad zijn?

  • Wenen
  • Melbourne
  • Calgary
  • Sidney
  • Vancouver
  • Kopenhagen
  • Toronto.

Voetgangersvriendelijkheid

Rotterdam en heel Nederland groeien gigantisch. Daarom is het ook nodig om te kijken hoe we de stad bereikbaar houden. Auto’s, fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer moeten gebalanceerd samen gaan, zodat de stad duurzaam kan groeien.

‘We willen lopen in de stad nog aantrekkelijker en veiliger maken. Lopen heeft raakvlakken met allerlei onderdelen van de stad en stedelijke ontwikkeling. Het gaat over de inrichting van de openbare ruimte en mobiliteit, maar ook over de gezondheid van mensen, economische vitaliteit en leefbaarheid van de stad.’

Wethouder Judith Bokhove (mobiliteit)

Hoe verandert de stad?

Wist je dat er de afgelopen jaren al veel is gedaan om Rotterdam aantrekkelijker te maken voor voetgangers? Denk bijvoorbeeld aan het stationsplein, maar ook aan de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Meent. Allemaal zijn de aangepast zodat er meer plek is voor voetgangers.

Daarnaast zijn er initiatieven zoals Rotterdam Routes, waarmee je gemakkelijk Rotterdam leert kennen.

Doe mee met Filedier’s Bankgeheimen.

Het is natuurlijk heerlijk om te wandelen, maar een pauze tussendoor kan dan ook weleens fijn zijn. Rotterdam bied dan ook een verscheidenheid aan opvallende bankjes en een veelvoud aan bijzondere verhalen op en rondom die bankjes.

Heb jij er ook een? Doe mee met Filedier’s Bankgeheimen! Deel jouw verhaal of foto van, op of rondom een van de bankjes in Rotterdam en maak kans om geëxposeerd te worden op Walk21Rotterdam.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.