Van Kortenhof: “Sportief naar je werk fietsen is hip”

0

Miranda en Nicole van Kortenhof zijn de twee enthousiaste zussen achter de vijf fietswinkels van Van Kortenhof. “We bestaan dit jaar 55 jaar. Opa en oma zijn begonnen, daarna onze ouders en nu wij als derde generatie.”

Trends

De dames die zijn grootgebracht in de wereld van tweewielers zien momenteel twee grote trends.

“Wat je steeds vaker ziet, is sportief fietsen in combinatie met woon-werkverkeer,’’ vertelt Miranda.

“Vooral bij ‘actieve’ beroepen zoals bij de politie of in de zorg zie je dat de sportieve fiets vaak wordt gebruikt. In die sectoren zijn vaak de faciliteiten om te kunnen douchen en te verkleden. In de overige beroepen wordt vaak gekozen voor de e-bike. Je ziet wel dat de gewone fiets een beetje wegvalt. ”

Hippe e-bikes

Miranda en Nicole benadrukken dat vooral de e-bike een groeispurt heeft gemaakt in populariteit.

“Als je tien jaar geleden vertelde dat je op een e-bike reed dan keken mensen je raar aan. Dit is nu 180 graden gedraaid. Mensen kopen nu een e-bike omdat die hip is en lekker rijdt. Je ziet ook dat de doelgroep steeds jonger wordt. Vroeger was de doelgroep 65+ en tegenwoordig worden de fietsen zelfs aangeschaft voor de schoolgaande jeugd.’’

Eigen fietsclub

Een jaar geleden zijn de eigenaressen begonnen met racefietsen. “Eigenlijk dachten wij altijd, dat dit niks voor ons zou zijn. Maar toen we vorig jaar het idee hadden om meer met racefietsen te gaan doen, bedachten we ons dat als je het zelf niet hebt ervaren, dan kun je het ook niet met passie verkopen. Het werkte eigenlijk zo verslavend dat wij dit een heel seizoen met veel plezier hebben gedaan. Dit jaar pakken we het weer op. We hebben op woensdagavond een eigen fietsclubje met klanten die het leuk vinden om samen te fietsen, die willen weten hoe alles precies werkt. Die haken aan bij het Kortenhof peloton zoals wij dat noemen.” vertellen de zussen lachend. Onder begeleiding van een fanatieke fiets collega trekken ze erop uit. Miranda vertelt: “Er is slechts een regel. Samen uit samen thuis.”

Gouden tip

Tot slot geven de dames een gouden tip aan verstokte autorijders. “Ga het gewoon doen! Huur een keer een e-bike en beslis dan of je wil overgaan tot aanschaf. Het regent slechts in 6% procent van de woon-werkritten, de vlieger dat het altijd regent, gaat niet op. Ik weet 100% zeker dat mensen enthousiast worden als ze de fiets proberen.”

De winkels van Van Kortenhof zijn te vinden in:

  • Vlaardingen Holy
  • Vlaardingen Centrum
  • Vlaardingen Oost
  • Maassluis
Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.