Op de racefiets naar je werk?

0

“De auto staat bij ons eigenlijk altijd voor de deur”. Aan het woord is Annis Anakotta, creative director bij Pluspoint. Over het waarom hij zo vaak rijdt op z’n racefiets. Naar het werk, maar ook voor de lol een rondje op zondag. Nou ja, een rondje. Voor ons is 120 kilometer meer een ronde.

“Ik had voorheen een leaseauto, maar toen ik bij Pluspoint op het Rivium kwam werken koos ik daar bewust niet voor. Richting de Algerabrug is het ’s avonds vaak druk, maar soms staat het hier voor de deur al vast. Met de racefiets ben ik het snelst. Ik ben wel een beetje een freak, want ik weet precies hoelang ik over welke fietsroute doe en hoeveel stoplichten ik tegenkom. Ik time ook altijd hoelang ik onderweg ben.”

Annis somt op: “Met de racefiets doe ik er twintig minuten over, met de bus dertig en met de auto meer dan een half uur. Maar als het slecht weer is, ga ik wel met de bus hoor”, voegt hij eraan toe. Want zelfs voor fanatieke racefietsers zijn er grenzen. “Bovendien is het helemaal niet handig om je kleren op je werk uit te hangen.”

Annis kocht zijn nieuwe racefiets met korting dankzij Pluspoint en onze fietskortingregeling. “Scheelde me uiteindelijk iets van € 300,-. Dat maakte wel dat de fiets een nog aantrekkelijker alternatief werd”.

Je kon afgelopen week meedoen aan de Soigneur fotowedstrijd, waarin je een foto moest maken van je woon-werkfiets. Het enige wat je hiervoor moest doen is de foto met ons delen om kans te maken op mooie prijzen. Edwin Verschoor won met zijn goed verlichte fiets een abonnement van Soigneur. Cor Den Hertog, Patrick Roosenburg en Peet Wittepeet gaan er (op hun fiets) vandoor met een goodiebag van het mooiste wielerblad van Nederland. De winnaars vind je hieronder.

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.