‘Ook als de tunnel straks weer volledig open is, blijf ik dit stukje lopen’

0

Na 75 jaar werd het voor de iconische Maastunnel hoog tijd voor een grondige opknapbeurt. Eén voor één worden de twee tunnelbuizen onder handen genomen. Automobilisten kunnen alleen van zuid naar noord komen. Voor Brandon Taal uit Hoogvliet geen punt. Zou je denken. “Maar hoe dan terug? Vanwege de afsluiting is het op de uitvalswegen in de spits dramatisch druk.” Dan maar lopen, was zijn conclusie. “In de ochtend parkeer ik mijn auto op Zuid bij de Maastunnel. Roltrappen af, door de voetgangerstunnel en aan de andere kant via de Parkkade naar mijn werk: Vopak aan de Westerlaan. Bij elkaar is het een half uurtje lopen.”

Gratis parkeerplek

Parkeren rond de ingang van de Maastunnel op Zuid is gratis, maar de plekken zijn beperkt. “Als je er rond half acht bent, lukt het prima een plek te vinden. Later wordt het lastiger. Ik heb wisselende diensten. Maar ook als ik een late dienst heb – die begint om half tien – parkeer ik op dat vroege tijdstip. Op kantoor kan ik dan rustig opstarten. Eerst relaxt een bakkie doen, praatje maken, en dan aan het werk.” Bij de parkeerplek herkent Brandon inmiddels andere reizigers. “Veel mensen komen met de auto, pakken hun vouwfiets uit de achterbak en nemen vervolgens de fietstunnel. Zelf heb ik ook zo’n fiets, maar ik dacht: laat ik het eerst lopend proberen. Even kijken hoever dat is. En eigenlijk is de tijdwinst met een vouwfiets niet zo veel.”

Beweging doet mij goed

Het lopen bevalt Brandon prima. “Ik ben van nature geen wandelaar. Eigenlijk doe ik niets aan sport en beweging, dus deze dagelijkse wandeling is wel goed voor mij. Ook als de andere tunnelbuis dicht gaat, blijf ik dit traject lopen. Af en toe lopen collega’s, die ook via Rotterdam-Zuid komen, mee op. Maar ook alleen voelt het lopen lekker. Dat bewegen doet mij goed.” En als de tunnel na enkele jaren weer volledig open is? “Ik weet zo goed als zeker dat ik ook dan dit stukje blijf lopen. De tijdwinst met de auto valt reuze mee. Het blijft een klus om na het werk snel de stad uit te komen. En met de auto aan de zuidkant ben ik veel sneller op de snelweg naar Hoogvliet.”

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.