‘Met fiets, bus en trein kom ik overal… én relaxt!’

0

Het komt niet vaak voor dat iemand een auto aanschaft en ‘m na een jaar alweer aan de kant zet. Toch gebeurde dat bij Kevin Vernie (29), adviser bij Vodafone Ziggo. “Woon je in de stad, dan heb je vrijwel geen auto nodig. Met de fiets, de bus en de trein kan ik overal goed komen. Bovendien bespaar ik nu hoge kosten voor verzekering en wegenbelasting.”

Niets te beleven
Kevin woonde tot voort kort met zijn vriendin in Spijkenisse. “Ik ben daar geboren, zij komt uit Rotterdam. Eerder werkte ik vijf jaar als adviser bij een winkel van Vodafone Ziggo in Hellevoetsluis. Het laatste jaar pakte ik de auto om naar m’n werk te gaan, voor die tijd de bus. Qua reistijd maakte het nauwelijks uit: de bus deed er 25 minuten over, de auto vijf minuten minder. Van onvrede over het openbaar vervoer was dus geen sprake. Maar het feit dat er na zessen in Spijkenisse vrijwel niets meer te doen en te beleven is, was reden om een auto te kopen. Daarmee konden we bijvoorbeeld gemakkelijk ‘even’ naar Amsterdam.”

Weer zonder auto
Om twee redenen is die auto inmiddels de deur uit gedaan. “We hebben samen een woning in Rotterdam gevonden en mijn werkplek verhuisde naar Dordrecht.” Vodafone Ziggo besloot één van de twee vestigingen in Hellevoetsluis te sluiten, juist die locatie waar Kevin werkte. Zijn manager vond voor hem een alternatief in het centrum van Dordrecht, op handige reisafstand van zijn nieuwe woonplaats Rotterdam. “Nu we in Rotterdam wonen, is de behoefte om een dagje naar Amsterdam te gaan veel minder. Hier is immers ook van alles te doen. En met de fiets of de tram zit je zo in het centrum. Daarnaast kan ik met het OV goed in de binnenstad van Dordrecht komen. Dus huppakee met die auto”, lacht Kevin.

Geen filestress
Vanaf zijn huis in Rotterdam-Zuid is het vijf minuten fietsen naar station Lombardijen. “Daar pak ik de trein, en na een kwartiertje is het nog slechts vijf minuten lopen naar de winkel. Al met al nog geen half uurtje reizen. Alleen als het echt hard regent pak ik de bus naar het treinstation. Die stopt hier zowat voor de deur. Maar als het even kan spring ik op de fiets. Als hardloper houd ik van bewegen.” Van drukte in de spits heeft Kevin geen last. “De bus rijdt uitsluitend door de wijk en met de trein rij ik de files voorbij. Oké, soms is er wat vertraging. Maar dat valt best mee; met de recente sneeuw reed ‘ie ook lekker door.” De vraag of hij wel eens met anderen over zijn manier van reizen praat, stemt Kevin even tot nadenken. “Nog nooit gedaan. Toch hoor ik vaak anderen mopperen op het verkeer, op de hinder die zij tijdens de spits ondervinden, en op de filestress. Maar toch pakken zij weer die auto. Misschien moet ik ze eens gaan wijzen op hoe het anders kan.”

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.