‘Ik hoop dat de veerpont een blijvertje wordt en dat ‘ie meer fietsers gaat aantrekken’

0

Hadden we hem een dag later gesproken, dan zou ook zijn anderhalf jaar oude zoontje Rayan, in het kinderzitje, de overtocht met het nieuwe veer hebben gemaakt. “Sinds 2015 woon ik in Oud Charlois. Het kinderdagverblijf bevindt zich op Katendrecht. Hemelsbreed een kleine afstand, maar voorheen moest ik daarvoor rond de Maashaven. Met de nieuwe veerpont tussen Charlois en Katendrecht is het echt een klein stukje fietsen. Bovendien kan ik het wegbrengen en ophalen meteen combineren met het ritje naar en van m’n werk.”

Minder wind

Leroy Haaring werkt al vijftien jaar bij de gemeente Rotterdam, nu in De Rotterdam aan de Wilhelminapier. “Met flink doortrappen haalde ik het voorheen, langs de Maashaven, in 25 minuten. Maar vooral in het najaar en de winter best een tocht met flink wat wind. Met de nieuwe veerpont ga ik binnendoor en dat scheelt veel wind. Wat voorheen ook speelde: het stuk fietspad tussen metrostation Maashaven en het kruispunt aan de voet van de Erasmusbrug is eenrichtingsverkeer. Daardoor moet je oversteken en bij het drukke kruispunt bij de brug weer terug naar de andere kant. Vooral dat grote verkeersplein is een drama. Jammer dat je dit plein niet diagonaal kunt oversteken. Nu moet je er twee keer voor verkeerslichten wachten, en dat kost je toch weer vijf minuten extra. Daardoor ‘pikte’ ik vaak de stoep.”

Leuker en korter

Met de nieuwe veerpont gaat de reis een stuk ‘soepeler’. “De route is leuker en vooral veel korter, soms bijna een kwartier. Ook al moet ik even wachten, omdat de pont nog aan de overkant is, dan nog win ik aan reistijd. En het combineren met het kinderdagverblijf is dus een groot voordeel.” Leroy is geen hardcore fietser. “Ik hou van afwisseling. Soms pak ik het openbaar vervoer, een andere keer ook graag de auto. Maar fietsen vind ik ook zeker zo leuk. Naar het werk is de auto sowieso geen optie. Het parkeren kost veel geld en in de spits is er weinig winst. En nu ook de Maastunnel deels is gesloten, is de fiets voor mij de beste optie. Zeker via deze pont.”

Ook buiten de spits varen

“Ik ben er zeer blij mee”, zegt Leroy. “Het veer zat al jaren in de planning, mooi dat ‘ie er nu toch is gekomen. Ik hoop dat het een blijvertje wordt en dat de pont zoveel mensen gaat aantrekken dat die ook buiten de spitstijden gaat varen. Misschien zelfs wel in het weekend, want ook in je vrije tijd is het leuk om Katendrecht te bezoeken.”

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.