Gasten kunnen tijdig voor een alternatief kiezen

0

Het is nu niet meer voor te stellen dat er voor een expositie ‘even’ een gebouw wordt neergezet. Dat was in 1960 anders. De Euromast is destijds speciaal voor de Floriade gebouwd. Jaren later is het een iconisch stukje Rotterdam geworden en niet meer weg te denken uit de skyline van de stad.

De Euromast is met zijn 185 meter nog steeds een van de hoogste bouwwerken van Nederland en staat pal naast de afgesloten Maastunnel. Je zou denken dat bezoekers last hebben van files, maar het tegendeel is waar. “Eigenlijk heb ik weinig over de afsluiting gehoord van bezoekers,” vertelt Brianne Pols, commercieel manager van de Euromast.

De Euromast vindt het belangrijk om bezoekers voorafgaand aan hun bezoek zo goed mogelijk te informeren over de afsluiting en sloot zich mede om die reden aan bij de Maastunnel Alliantie. “In ons vak staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Bereikbaarheid is dan een van de eerste zaken die op orde moet zijn. Niet alleen als organisatie, maar ook als stad wil je dat bezoekers terug blijven komen. We willen laten zien dat wij als organisatie, maar ook als Alliantie hebben nagedacht over de bereikbaarheid van de stad en dat je de afsluiting van de Maastunnel niet als een probleem hoeft te communiceren.”

De Euromast informeert gasten onder andere op de website en op afspraakbevestigingen over de afsluiting en wijst hen op de mogelijke reisalternatieven. Daarnaast kunnen gasten na een meeting nog een diner nuttigen en rond 19.00 uur, wanneer de drukte is afgenomen comfortabel naar huis reizen. Op die manier komen gasten niet voor een verrassing te staan en kunnen zij tijdig voor een reisalternatief kiezen. Dit wordt door gasten erg gewaardeerd.

Tot slot geeft Brianne wel aan dat ze de verkeersleiders mist. “Zij stonden er aan het begin van de afsluiting en zorgden voor een betere doorstroming van het verkeer. Helaas zijn zij na de zomer niet meer terug gekomen.”

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.