Vanuit Rotterdam zo de polder in via het Polderpad

0

Vandaag gaan we een fietstochtje vanuit hartje Rotterdam centrum naar het Polderpad maken. Heb je daar zin in? Het uitzicht is er weids, zeg maar gerust: landelijk. We hebben de keuze tussen een lange fietstocht van 30 kilometer, of eentje van 20 of van 15 kilometer. Dat moet te doen zijn, toch? We zijn toch niet van suiker zeker? En wie de fietstocht wil inkorten, dat kan en mag natuurlijk: stap gewoon op een ander punt op.

Het is een gloednieuw fietspad dat van de Rotte naar de Schie loopt, dwars door de polder heen. Het wordt het Polderpad genoemd en het verbindt de bossen en polders van het groengebied ‘Van Rotte tot Schie’ en parken als Lage Bergse Bos en Kralingse Bos met elkaar. En het is nog volop in ontwikkeling zoals je kunt volgen op www.vanrottetotschie.nl.

In samenwerking met radiojournalist Chris Vemer van Radio Rijnmond werd er een serie verhalen uit de polder opgenomen die je thuis of onderweg tijdens de fietstocht kunt beluisteren via de route-app van Natuurmonumenten (kies voor de Polderpad-route). Kijk op polderpad.nl voor alle fietstochten die helemaal op maat voor je zijn uitgestippeld. En geen paniek hoor, in de verte kun je de skylines van Rotterdam en Delft zien. Kortom: helemaal ontheemd raken gaat je niet lukken.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.