Van Filedier naar “Gazelle”

0

De zomer zit er alweer bijna op, de herfst komt eraan en de wegen worden weer drukker. Een goede reden om snel de fiets uit de garage te halen. Fietsen is hip. Niet alleen de Nederlandse wegen zijn gemaakt om te fietsen, maar er zijn nog vele andere redenen waardoor je de fiets zou moeten pakken. Fietsen is goed voor het milieu en voor de portemonnee, maar bovendien is fietsen ook een van de meest effectieve workouts.

Hieronder vier belangrijke feiten over fietsen.

1. Fietsen houdt de bloedvaten schoon

Fietsen heeft een positief effect op je gezondheid. Wanneer je regelmatig op de fiets stapt verbeter je de samenstelling van het bloed en de stroming van je bloed. Ook is fietsen goed voor de flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden. Beweging zorgt ervoor dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en dat het lichaam vet verbrandt. Een half uur fietsen van huis naar werk is al genoeg!

2. Vetverbranding door fietsen

Je bent net klaar met een gestresste werkdag en hebt geen tijd of energie meer om nog naar die dure sportschool te gaan. Geen zorgen; een half uur fietsen per dag zorgt dat je het lichaam de vetverbranding op gang houdt. Een positief effect voor het lichaam en de portemonnee. Daarnaast helpt actief bewegen je lichaam en geest goed te ontspannen. Reden genoeg om morgen op de fiets naar werk te stappen.

3. Een volle portemonnee

Fietsen hoeft niet duur te zijn. Fietsers betalen geen wegenbelasting en geen benzine. Dat bespaart een hoop euro’s. Ook hoef je voor fietsen niet perse een hele sport outfit aan te schaffen. Mocht je toch een goede fietsoutfit willen aanschaffen en er tegelijkertijd fashionable uit willen zien, ga dan naar leontien.nl/fietskleding en cyclewear.eu voor mooie fietskleding en accessoires voor dames en heren. Voor op de racefiets hebben onze Rotterdamse vrienden van fietsmagazine Soigneur ook een paar mooie items in hun webshop.

4. Sneller dan je collega

Woon je in een stad dan ben je als fietser gemiddeld 5% sneller op je bestemming dan een automobilist. Woon je in Rotterdam dan ben je zelfs vaak 10% sneller. Bij verplaatsing met afstanden tot 3 kilometer wint de fiets bijna altijd, vanaf 4 kilometer wordt het lastiger (maar wel gezonder)!

Wat is voor jou de reden om op de fiets te stappen? Laat het ons hieronder weten.

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.