Speed pedelec, de brommert onder de fietsen

0

Na de fiets en de elektrische fiets is er sinds enkele jaren ook de speed pedelec. Een supersnelle fiets die hoge snelheden tot wel 45 kilometer per uur behaalt. Tenminste, … als je zelf ook heel hard trapt. Meestal zal je een snelheid van zo’n 35 kilometer halen. En dat is toch gemiddeld zo’n 10 kilometer harder dan op een gewone elektrische fiets.

Met helm en gele plaat

Mede door die snelheid gelden er sinds begin van 2017 andere regels voor speed pedelecs. Zo wordt hij nu voor de wet gezien als een brommer. Dit houdt in:

  • Dat de fietser een helm op moet. Het gaat dan om een lichte helm die speciaal voor de speed pedelec is ontworpen.
  • Dat de fiets voorzien moet zijn van een gele kentekenplaat.
  • En dat de speed pedelec op de rijbaan thuishoort. Tenzij er een verplicht fiets/bromfietspad is, dan moet je daarop rijden.

Overbruggen grote afstand

Ondanks de nadelen die verbonden zijn aan de speed pedelec zijn er ook een aantal voordelen. Als je flink doortrapt kun je in een half uur een fikse afstand overbruggen. De afstand Dordrecht Rotterdam is bijvoorbeeld zo’n 25 kilometer. Je ziet dan ook steeds vaker dat deze snelle bikes gebruikt worden door fitte dertigers en veertigers die snel een grote afstand tussen huis en werk overbruggen zonder dat ze daarvoor in de auto (en in de file) moeten stappen.

Prijzen Speed Pedelec

De prijzen van speed pedelecs liegen er niet om. Van 1500 euro voor een simpel model tot wel 4000 euro of meer voor een design fiets met supermotor. Was je toch al van plan er een te kopen en rijd je nu enkele keren per week met de auto naar Rotterdam? Kijk dan eens of je in aanmerking komt voor de cashback regeling van TURNN. Daarmee kun je tot maximaal 300 euro terugverdienen.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl