Snelfietsroutes: fietspaden met extra comfort!

0

Goed nieuws! We stappen steeds vaker op de fiets. Daar zijn verschillende redenen voor: de files zijn te irritant, het openbaar vervoer komt niet overal, fietsen is gezond en met de elektrische bikes zijn gemakkelijk afstanden tot vijftien kilometer te overbruggen.

Waren we eerst blij als er (aparte) fietspaden waren, tegenwoordig hebben we onze wensen opgeschroefd en worden er steeds meer snelfietsroutes aangelegd. Snelfietsroutes zijn brede fietspaden, meestal met vlak rood asfalt waarop je comfortabel fietst. Er is rekening mee gehouden dat er zo min mogelijk obstakels zijn voor de fietsers, dus geen scherpe bochten, zo min mogelijk kruispunten en ruimte om in of uit te voegen. Ook zijn de eventuele verkeerslichten fietsvriendelijk afgesteld en is er extra verlichting aangebracht. Op een snelfietsroute, de naam zegt het al, kan de vaart er goed in worden gehouden!

De snelfietsroutes verbinden verschillende gemeenten of regio’s met elkaar. Daarom zijn ze ook ideaal in het woon-werkverkeer. Steeds vaker zien we dat forenzen de fiets of de snelle e-bike pakken om naar het werk te gaan. Met zo’n snelle fiets is ook een afstand van vijftien kilometer goed te doen.

Inmiddels zijn er al tientallen snelfietsroutes in heel Nederland aangelegd of in voorbereiding. Zoals de Velostrada van Den Haag via Voorschoten naar Leiden en de F16 van Dordrecht naar Rotterdam. Ook de komende jaren worden er nog veel snelfietsroutes aangelegd. We houden jullie op de hoogte, want hoe tof zou dat zijn. Met je tweewieler nog sneller de file voorbij.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.