Sinds 1996 op de fiets naar het werk

0

Regelmatig vertellen we de verhalen van mensen die uit de auto stappen en op de fiets, elektrische fiets of scooter over gaan. Maar, er zijn natuurlijk ook mensen die er helemaal zelf bewust voor kiezen om niet met de auto naar het werk gaan. Zo iemand is Marcel Nijmeijer. Dagelijks fietst hij totaal 27 kilometer van Bleijswijk naar hartje Rotterdam heen en weer. “Het is voor mij een stukje ontspanning”, aldus Marcel. Wij zijn natuurlijk heel blij met types als Marcel die ons helemaal niet nodig hebben!

“Ik ging de eerste maand in 1996 met de bus naar mijn werk in Rotterdam. Maar dat had ik al snel gezien en dus stapte ik over”. Op de fiets wel te verstaan. Marcel kocht een nieuwe fiets en fietst sinds die tijd dagelijks naar het werk. “Ik ben fysiek fitter, minder gefrustreerd en ik heb meer tijd om na te denken. Natuurlijk zijn er ook nadelen zoals regen of warmte. Maar de regen, ach, dat valt eigenlijk best wel mee. Er zijn maar weinig keren dat je echt helemaal zeiknat regent”.

Bij de vraag naar een goede tip hoeft hij niet lang na te denken: “Buienradar is een echte aanrader om voor vertrek nog even te checken”. Ook zonder de hulp van De Verkeersonderneming zijn er veel mensen die niet met de auto in de spits rijden, maar zelf bewust kiezen voor een ander tijdstip van reizen of een ander vervoermiddel. En dus ook zelf al een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van onze fraaie regio.

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.