Rit 010: De tofste route tussen Noord en Zuid

0

Hoewel het nog koud is buiten, is de lente toch al officieel van start gegaan. Tijd voor nieuwe dingen, ook op de fiets. Het is op dit moment te druk op de fietsroute tussen Noord en Zuid. Laten we eens een andere route kiezen, Rit 010!

De welbekende fietsroute tussen Noord en Zuid is ongeveer 6,5 kilometer lang en wordt elke dag door zo’n 10.000 fietsers gebruikt. De route loopt van het Schieplein naar het Varkenoordseviaduct. Op twee punten op de route, namelijke de Coolsingel en de Schiekade, is het zo druk, dat er zelfs files van fietsers ontstaan. Er is niet genoeg ruimte voor alle mensen die de auto laten staan en lekker gaan fietsen. In april gaat de Coolsingel ook nog op de schop, hoog tijd dus om hier iets aan te doen. De gemeente Rotterdam is daarom de campagne Rit 010: De tofste route tussen Noord en Zuid gestart.

De nieuwe route

In plaats van via de Coolsingel te fietsen, kun je ook een andere route nemen, namelijk via de Proveniersstraat, de Provenierstunnel, het Kruisplein en de Westersingel/Eendrachtsweg. Een groot voordeel van deze route is dat er minder verkeerslichten staan, dus je kunt sneller doorfietsen. Daarnaast is de route minder druk én zijn er allerlei bezienswaardigheden.

Over de hele route staan speciale nieuwe fietsbordjes om je in de goede richting te wijzen. Houd je ogen open voor deze borden:

bewegwijzering Rit 010

Foto: Rotterdam.nl

Bezienswaardigheden

Op de nieuwe fietsroute zijn 13 bezienswaardigheden geselecteerd die je een keer gezien moet hebben. Dit verschilt van Skatepark Blaak tot de Bilspierheuvel en van de Alexander Nevskikerk tot de Heilige Boontjes. Alle bezienswaardigheden en waar je ze vindt, staan hier: Bezienswaardigheden Rit 010. (pdf, 300,5k)

Ben jij van plan om je standaard route om te gooien en voortaan deze nieuwe route te nemen op de fiets?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl