Fietslicht revolutie

0

Het fietslampje, wie kent hem niet? Dat ding dat verplicht op je fiets moet in het donker, waarvan de batterij altijd leeg is of de dynamo bij regen niet goed werkt. We weten allemaal waar het lampje voor dient; zichtbaarheid en veiligheid. Toch hebben zo’n 38% van de fietsers in het donker geen verlichting. Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen gevonden waardoor je wel fietslicht wílt hebben.

Losse fietslampjes

Gelukkig heeft het merendeel van de fietsgebruikers wel verlichting. Een deel van deze gebruikers zal regelmatig naar de HEMA gaan om een goedkoop setje losse lampjes met zo’n elastiekje te halen om een boete van ome agent uit de weg te gaan. Prima, maar de vraag is in hoeverre ben je dan zichtbaar voor andere weggebruikers met zo’n kleine lichtbron op je trouwe tweewieler?

Kerstboom

Iedereen kan zoveel verlichting aan zijn fiets hangen als hij wil. Een hoop losse lampjes aan je fiets knopen, een lichtslang om het frame wikkelen, of wil je misschien nog iets originelers om je fiets zo opvallend mogelijk te maken?
De Monkey Light is dan wellicht iets voor jou. Deze zorgt voor grappige en bijzondere lichtprojecties in je wiel. Een Monkey Light Pro kan zelfs animaties afspelen! Ben je dol op aandacht? Je zult zweren bij deze uitvinding. Maar we zeggen niet dat je fiets eruit hoeft komen te zien als een kerstboom om herkenbaar in het donker te zijn.

bikes with tube lights

monkey light cat dog

Revolight

Er is een revolutie gaande op het gebied van de fietsverlichting, deze is echter nog niet helemaal geland in ons fietslandje. Dit omdat Nederland één van de veiligste landen is om te fietsen.
Als je de Monkey Light vet vindt, maar wellicht iets over de top, dan is een ander kickstarter project Revolights misschien iets voor jou. Terug naar de basis: een wit licht voorop en een rood licht achterop. Je wielen zullen als volwaardige lichtbronnen over de fietspaden glijden en iedereen zal jou zien aankomen. Zou jij je HEMA fietslampjes aan de wilgen hangen en in de buidel tasten om deze super vette verlichting aan jouw dierbare fiets te hangen? En by the way: zweer je na het lezen van dit stuk nog steeds bij basic? Check dan de deze losse fietslampentest van de Fietsersbond!

revolight 360

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.