Lache man, zo’n fietsritje naar je werk……… Ahum.

0

Met flinke tegenwind, regen en een kapotte rem stap jij moedig op de fiets. Stoplichten op rood, de gel uit je haren gevlogen en je broek vast in de spaken. Lichtelijk geïrriteerd door overstekend wild (lees: bewoners van deze stad) rijd je iemand bijna van de sokken. Gelukkig, daar zie je in de verte het logo van je werk! De laatste rechte stukken lijken uren te duren. Je bent gearriveerd. Althans bijna. Nadat je je fiets drie maal op slot hebt gezet (van je collega’s moet je het hebben..), het donkere fietsenhok uit bent en de grote afstand tot de personeelsingang hebt weten te bereiken, breekt het zweet je pas echt uit. You made it! Hééérlijk zo’n fietstocht naar je werk. Moet je ook eens doen, lache man!

Mocht je nu denken ‘Ja, zo’n ritje wil ik ook! (snappen we). Filedier daagt jou uit om mee te doen met de ‘Fiets Naar Je Werk Dag’ op donderdag 31 mei ’18. Nu hoor ik je misschien denken ‘Chill, ik werk he-le-maal in Groningen, dit is niet voor mij van toepassing’. Helaas, ook jij kan een deel naar je werk fietsen. Fiets naar een carpoolplaats of naar een bus- of treinstation. En goed nieuws, je bent niet alleen. In totaal fietsen Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon, verdeeld over ongeveer 250 tot 300 fietsritten. Daarmee is de fiets goed voor bijna een kwart van onze verplaatsingen.[1]

Durf jij het aan? Fiets met ons mee op donderdag 31 mei en laat ons weten hoe ver-schrik-kelijk jouw rit was via een onderstaande reactie of mail jouw verhaal naar info@filedier. Mocht je er van genoten hebben? Dan kunnen we je helaas niet verder helpen. Neem dan contact op met de plaatselijke buurtzorg.

Ps. Vergeet niet: Hoe erg de rit ook was, je bent altijd nog fitter en sneller thuis dan het Filedier! Je verbrandt zelfs calorieën (say what??). Met een beetje geluk zit je op de terugweg fluitend op de fiets en zit je als eerste op het terras in de zon te genieten van een ijsje, zonder schuldgevoel. Het gevoel dat dan opkomt.. dat is trots!

Heel veel sterkte gewenst!

[1] Fietsersbond Nederland

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl