12 hotspots in Dordrecht om met de fiets te bezoeken

0

Dat Dordrecht een ontzettend toffe stad is, hoeven we je vast niet te vertellen. Om Dordrecht nog beter te leren kennen, hebben we een aantal hotspots voor je op een rijtje gezet die je uitstekend tijdens een fietstochtje kunt ontdekken.

Food & Drinks

Heer en Meester koffie

Voorstraat 489 – Website
Hier kom je voor een heerlijke kop biologische koffie en een bijpassend (veganistisch) taartje. Ook de lunch is hier uitstekend.

 

Khotinsky

Noordendijk 148 – Website
Bij deze bistro met industriele inrichting en mooie olijfbomen kun je uitstekend lunchen en dineren. De burgers zijn een aanrader. Mocht je op zondag komen, dan heb je ook de optie om te brunchen.

 

Broodcafé Jaap

Johan de Wittstraat 10 – Website
De perfecte plek voor een heerlijke lunch tussen het ontdekken door. Huisgemaakt brood, lekkere smoothies en allerlei verschillende lekkernijen worden hier aangeboden.

 

Visser’s Poffertjes

Groenmarkt 9 – Website
Heb je zin in ouderwets goede poffertjes? Bezoek dan Visser’s Poffertjes op de Groenmarkt. Naast poffertjes wordt er ook lunch en een borrel geserveerd.

 

 

Winkelen

Klei & Zij

Voorstraat 114 – Website
Klein & Zij is een initiatief van moeder en dochter, Benita en Eva. Ze maken mooie sieraden, accessoires, schalen en meer, allemaal van keramiek.

 

Juffrouw Pollewop

Voorstraat 456 – Website
De perfecte plek voor duurzame kinderkleding en -speelgoed. Je vindt hier een compleet assortiment aan cadeau’s voor jonge kinderen.

 

Bluebirds in the Backyard

Voorstraat 306 – Website
Het is zowel een winkel als een leuke plek om een goede kop koffie te drinken. Je shopt hier mooie kleding en interessante, vintage items voor in huis.

 

Vicino Sei

Vlak 6 – Website
Vicino Sei is een unieke winkel met Italiaanse parfums. Gertjan en Janou hebben de winkel opgezet vanuit een gedeelde liefde voor Italie en dat merk je. Met alle plezier vertellen ze je meer over de parfums en het mooie Italie.

 

Cultuur

Villa Augustus

Oranjelaan 7 – Website
In de oude watertoren zijn nu een hotel en restaurant gevestigd. De tuin van ruim 1,5 hectare groot omvat onder andere een moestuin, boomgaard en een Italiaanse tuin.

 

The Movies

Nieuwstraat 60-62 – Website
Na een dag vol wandelen en fietsen is het klassieke The Movies een heerlijke plek om ontspannen een film te kijken. In het bijbehorende grand-cafe kun je nog een drankje doen voor de film.

 

Dordrechts Museum

Museumstraat 40 – Website
In het Dordrechts Museum ontdek je zowel moderne als 19e-eeuwse kunst. Daarnaast organiseert het museum vaak losse activiteiten.

 

Huis van Gijn

Nieuwe Haven 30 – Website
In dit unieke museum krijg je een kijkje in het Dordtse leven van 100 jaar geleden. De bewoner van het huis, Simon van Gijn, verzamelde zilver, keramiek, prenten, meubels en speelgoed en dit kun je allemaal bewonderen.

 

Wat is jouw hotspot?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl