Fietslint

0

Omdat iedereen zo gek is op de welbekende tweewielers, kan het nog wel eens druk worden op de fietspaden. Tessa Leferink en Maxe van Heeswijk hebben daarom het Fietslint ontwikkeld.

Onlangs is de pilot gestart en kunnen Tessa en Maxe het Fietslint testen in Rotterdam. Op de fietspaden op de Beukelsdijk en Beukelsweg in Rotterdam-West vind je  een opvallende streep die het fietspad in tweeën deelt. De route loop van het Aelbrechtsplein via het Burgemeeste Meineszplein en de Heemraadsingel naar het kruispunt met de Henegouwerlaan.

Op het fietspad zie je, naast de opvallende groene lijn, twee symbolen die de helft voor de snelle fietsers en de helft voor de rustige fietsers markeren. Hetzelfde principe wordt al jaren op roltrappen toegepast, namelijk rechts staan, links gaan. Volgens Leferink worden mensen zich zo meer bewust van hun fietsgedrag, met als gevolg dat er meer ruimte wordt gecreëerd op het fietspad.

De testfase van Fietslint is inmiddels gestart en de locatie op de Beukelsdijk is perfect. Je komt hier hele diverse fietsers tegen, van de dagelijkse zakenmensen die de trein moeten halen, maar ook scholieren die op het gemak naar de eerste les fietsen.

Help met het verbeteren van Fietslint

Heb jij Fietslint al gespot en geprobeerd? Vul dan nu de enquete in op de website en help met het verbeteren van Fietslint! Onder de deelnemers van de enquete wordt ook nog eens een jaarabonnement op Swapfiets verloot. Klik hier om naar de website en enquete van Fietslint te gaan.

Fietslint is een startup die voort is gekomen uit Mobility Lab, een project van De Verkeersonderneming, die startups de kans geeft om vooruitstrevende projecten te testen.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.