Fietsinitiatieven in Rotterdam

0

We willen allemaal dat ons fietsritje zo makkelijk mogelijk verloopt, toch? Gelukkig zijn er allemaal fietsinitiatieven die je daarbij helpen. In dit blog een overzicht van allerlei fietsinitiatieven in Rotterdam.

Real time verkeersinformatie

Aan de Laan op Zuid is de fietsDRIP geplaatst, een afkorting voor Dynamisch Route Informatie Paneel. Op het bord kun je zien of de Erasmusbrug open is en zo ja, wat een handigere fietsroute is. Zo kun je bijvoorbeeld de suggestie krijgen om de Willemsbrug te pakken.

FLIP

De kans is groot dat je FLIP, afkorting voor fietslichtinformatiepaneel, inmiddels wel kent. Dit fietsinitiatief vertelt je of je sneller bent door links- of rechtsom te fietsen. Je vindt FLIP op de kruising van de Boszoom met de Hoofdweg en de Statenweg met de Walenburgerweg (Bentinckplein)

Warmtesensoren

Op het Churchillplein en Kreekhuizenplein zijn er warmtesensoren geïnstalleerd die meten hoeveel fietsers er voor het verkeerslicht staan te wachten. Wanneer er een aantal fietsers zijn verzameld, gaat het verkeerslicht sneller op groen. Zijn het veel fietsers? Dan blijft het verkeerslicht ook nog langer groen.

Regensensoren

Zodra er slecht weer wordt gedetecteerd, krijgen fietsers voorrang bij verkeerslichten. De eerste regensensor werd geplaatst op de kruising aan de Boezemlaan en Bosdreef en de tweede sensor was voor het kruispunt van de Melanchtonweg en Wilgenplaslaan.

Wat is jouw favoriete fietsinitiatief?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.