Dingen die je wél kunt met de e-bike, maar niet met andere vervoermiddelen

0

Het moment is eindelijk gekomen: er zijn voor het eerst meer e-bikes verkocht dan normale fietsen. Die trapondersteuning blijkt toch wel heel handig te zijn! Daarom een aantal dingen die je wél kunt met de e-bike, maar niet met andere vervoermiddelen.

Snel

Wellicht het meest voor de hand liggende voordeel: je bent ontzettend snel met een e-bike. Waar je met de gemiddelde fiets rond de 16 kilometer per uur blijft hangen, tik je met een e-bike al snel 25 kilometer per uur aan. En wat dacht je van de speed pedelec? Met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur ben je minstens zo snel als een scooter of een auto binnen de bebouwde kom.

Lange afstanden fietsen

Alles onder de 10 kilometer is goed te fietsen. Maar ja, je werk is toch zeker 15 kilometer, dus de auto is wel lekker makkelijk. Geen excuus meer met de e-bike, die afstand heb je nu zo afgelegd! En je hoeft geen parkeerplek te zoeken want die e-bike kan gewoon in het fietsenrek. Dubbele winst!

Op tijd thuis

Om 17.00 uur achteraan sluiten in de file of wachten op je trein? Mooi niet! Jij haalt je fiets van het slot, springt lekker op je e-bike en bent in een mum van tijd weer thuis. Genoeg tijd over voor leuke dingen!

Relaxed fietsen

Echte bergen hebben we in de regio niet. Maar laten we de tegenwind niet vergeten, we wonen toch echt in Nederland. Vaak genoeg gebeurt het dat je moet trappen om een heuvel af te komen. Met dat steuntje in de rug van je elektrische fiets gaat het allemaal net wat makkelijker dan met een gewone fiets.

Milieuvriendelijk

De CO2-uitstoot die je veroorzaakt met een auto of brommer wordt een stuk minder wanneer je voor de e-bike kiest. Perfect voor in de stad dus. En wist je dat de accu van je elektrische fiets ook gewoon gerecycleerd kan worden?

Gezond

Laten we eerlijk zijn, qua gezondheid is een gewone fiets natuurlijk beter voor je. Maar voor die lange afstanden waar je normaal de auto of bus voor zou pakken, is de e-bike toch wel erg handig. Die kilometers die je dan zittend door zou hebben gebracht, heb je nu toch maar mooi aan lichaamsbeweging besteedt!

En jij? Heb je ook al een e-bike aangeschaft?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.