Dierendag: 10 tips om je huisdier op de fiets te vervoeren

0

Het is weer dierendag! De dag dat wij onze trouwe beestjes extra mogen verwennen, niet alleen de Filedieren. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij 10 tips opgeschreven hoe je je hondje kan vervoeren in een fietsmandje. Geef toe: het ziet er toch gezellig uit! Natuurlijk is dit alleen geschikt voor de wat kleinere viervoeters, de grote kunnen ook naast de fiets meelopen. We kunnen niet beloven dat het bij alle hondjes gaat lukken.

  1. Selecteer een fietsmand waar jouw hond comfortabel in kan zitten.
  2. Plaats een deken of kussen op de bodem van de mand voor extra comfort.
  3. Bind je hond veilig in de mand met een tuigje of riem. Liever een tuigje, mocht hij wel uit de mand springen dan is dat prettiger.
  4. Loop eerst een paar keer met de fiets aan de hand en de hond in het mandje voordat je daadwerkelijk een ritje gaat maken.
  5. Tijdens het wandelen, praat met hem en houd je hand op zijn ruggetje, zo spoor je hem aan om te blijven zitten en te ontspannen. Belonen met lekkernijen.
  6. Fiets een aantal dagen de stoep op en neer zodat je hem kan laten wennen aan de bewegingen die jouw fiets maakt. Houd je hand op hem, indien nodig. Maak de sessies de eerste keren kort en geleidelijk langer naarmate hij zich er comfortabeler bij voelt.
  7. Zoek een ruw stukje op je route, denk aan een zandpaadje, zoals je normaal zou tegenkomen tijdens het rijden. Fiets hier een aantal keer overheen, ondertussen moet je je viervoeter geruststellen totdat hij zelf kan omgaan met een ruwe weg en hier bij ontspannen blijft.
  8. Naarmate jouw hond steeds meer gewend is aan het fietsen en comfortabel in zijn mandje zit, is het tijd om de drukte op te zoeken. Hij moet leren om rustig te blijven bij verschillende impulsen van buiten; zoals lawaaiig verkeer, grote honden, katten.
  9. Beloon je hond altijd bij goed gedrag met traktaties en voor je het weet zal uw trouwe viervoeter veilig en stijlvol rijden.
  10. Mocht het toch niet helemaal lukken kan je het ook proberen met een fietsmand met een kooitje.
Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.