De Rotterdamse Fietsenbank is geopend

0

Fietsen en Nederlanders gaan samen als een ijsje en de zomer. Alleen heeft niet iedereen de middelen om een fiets aan te schaffen. Daarom kunnen Rotterdammers die financieel niet in staat zijn om een fiets te kopen terecht bij de Fietsenbank.

Hoe werkt het?

Mensen kunnen bij de Fietsenbank een fiets lenen of krijgen, in ruil voor vrijwilligerswerk. Wanneer je in aanmerking komt voor een fiets, word je via wijkteams, Vraagwijzer en andere instanties doorverwezen naar de Fietsenbank. De gedoneerde fietsen komen van gemeente Rotterdam en de kinderfietsen van de ANWB. Naast de fietsen, biedt de Fietsenbank ook fietslessen en -educatie. Stichting Pluspunt zorgt ervoor dat fietsen daar waar noodzakelijk worden opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de nabije toekomst is er het plan om nog twee locaties van de Fietsenbank te openen in Rotterdam.

Door wie?

Er wordt door De Verkeersonderneming al jaren gewerkt aan betere bereikbaarheid van de regio, maar niet iedereen beschikt over een geschikt vervoermiddel. Dit wordt mobiliteitsarmoede genoemd. De Fietsenbank is daarom opgezet door gemeente Rotterdam, Stichting Pluspunt en De Verkeersonderneming. Gemeente Rotterdam heeft de eerste 100 fietsen gedoneerd en Stichting Pluspunt beheert de Fietsenbank.

Daarnaast wordt de actie ondersteund door New Mobility Foundation, Job Dura Fonds, ANWB Kinderfietsenplan, Sezer, Drift, Praktijk College Charlois en Delta Cycling.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.