WasteNoEuro: Geld verdienen door afval te verzamelen

0

Met het project Afvalt loont, was het al sinds 2013 mogelijk om geld te sparen door afval in te leveren bij een vestiging van Afval loont. De organisatie is nu een samenwerking aangegaan met Bun.Run en biedt de mogelijkheid om met buurtbewoners afval te sparen en gezamenlijk in te leveren. Het doel van de app is om de drempel om afval te scheiden zo laag mogelijk te maken. Vanaf nu is de pilot gestart in Hoogvliet in Rotterdam.

Hoe werkt het?

Met de app WasteNoEuro worden vraag en aanbod van afval samengebracht op een plek. Je kunt gemakkelijk aangeven welk en hoeveel afval je thuis hebt staan. Wat je aan kunt melden, zijn de volgende soorten afval: oud papier/karton, huishoudelijke plastic verpakkingsmaterialen, frituurvet, klein elektrisch afval, textiel en klein metaal.

Al het afval dat wordt aangeboden, wordt verzameld in de app en een andere buurtbewoner kan aangeven het afval op te willen halen. Door samen te werken kan er samen gespaard worden voor een gemeenschappelijk doel. De lokale scouting kan bijvoorbeeld een ronde doen door de wijk en al het afval ophalen. Met de beloning die ze krijgen, kunnen ze bijvoorbeeld een zomerkamp financieren. 

WasteNoEuro-app

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf ook aan de slag? Goed om te horen! Afval kun je gemakkelijk aanbieden en afhalen via de app.

Klik hier voor de iPhone-app.

Klik hier voor de Android-app.

Bun.Run is een startup die deel uitmaakt van Mobility Lab, een initiatief van de Verkeersonderneming.

Voor welk goed doel ga jij afval inleveren of ophalen?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl