Onderweg: de plug-in voor jouw navigatie-app

0

Je bent dol op Google Maps of een andere navigatie-app, maar je wil toch Nederlandse flitsers en verkeersinformatie? Dat kan met de Onderweg app. Locatienet, het bedrijf achter de bekende online routeplanner Routenet.nl, heeft in deze plug-in voor navigatie-apps alle denkbare mogelijkheden gestopt die je onderweg in de auto nodig kan hebben.

Onderweg waarschuwt je, in je favoriete navigatie-app, voor alles wat je onderweg kunt tegenkomen. Zo geeft de plug-in je snelheidsadvies voor het in- en uitrijden van files. Dat is beter voor de doorstroming en veiligheid van alle weggebruikers. Ook signaleert Onderweg alle flitspalen, files, ongevallen, werkzaamheden, pechgevallen, hulpdiensten en spookrijders.

Bijzonder aan Onderweg is ook dat hij je snelheidsadvies geeft: hij vertelt je wanneer verkeerslichten op groen springen en met welke snelheid je groen licht kunt halen. Verder laat hij zien hoe hoog de boete is als je de maximumsnelheid overschrijdt. Het zien van zo’n dreigend boetebedrag is een goede reden om je voet even van het gaspedaal te halen.

Op verzoek van De Verkeersonderneming heeft Locatienet een paar Rotterdamse extra’s toegevoegd aan Onderweg. Zo krijgen weggebruikers advies over het in- en uitvoegen op weefvakken, zoals op de A16. Te vroeg invoegen leidt hier dikwijls tot onnodige opstoppingen. Maar voeg je aan het einde van de invoegstrook in, zoals Onderweg suggereert, krijg je een duimpje. En dat werkt!

Onderweg is gratis te downloaden in de Google Play Store (momenteel alleen voor Android-telefoons). Daarna kun je hem gebruiken als plug-in in Google Maps, Waze of een andere navigatie-app.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.