Nooit meer de trein missen met “Moet Ik Rennen?”

0

‘Ren nooit achter trams en vrouwen aan: ze laten je staan’. Deze wijsheid hoorden we enige tijd geleden op een feestje. Vanaf vandaag is die uitspraak achterhaald als het aan de makers van de app Moet Ik Rennen? ligt. Met hun app weet je vooraf of je je trein haalt als je rent. Door je bestemming in te voeren berekent de app op basis van je locatie of je moet rennen om de trein of bus te halen.

Vier studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design moesten voor een schoolproject een app ontwerpen rondom het thema infrastructuur. Het eerste idee van de groep werd afgeketst, waarna de studenten tot een oplossing kwamen voor een probleem dat zij allemaal in de dagelijkse praktijk ervoeren.

moetikrennen0

Het concept van de studenten werd binnen de eigen opleiding beloond met een Golden Dot Award en een DMCI Oscar. Moet Ik Rennen? wist vervolgens bij de Spinawards, de grote prijs voor creatieve concepten, de Young Talent Award binnen te halen. Daarna ging het hard voor de studenten.

Omdat de ontwikkeling van de applicatie meer tijd en werk bleek te kosten zochten zij partners. Deze vonden zij in app-bouwer Mobowski en Go About, die de data  leverde.

Op 7 april 2015 werd de app op de Hogeschool van Amsterdam gelanceerd. De hele dag leidde de lancering van de applicatie al voor veel aandacht vanuit de media. Na een artikel in de Metro en AD.nl groeide de bekendheid van de app als een razende. Het verhaal werd vervolgens opgepakt door onder andere Radio 2 en De Wereld Draait Door.

IMG_20150407_174026

Binnen 24 uur stond de download-teller van de app al op 10.000 en stond de app op de tweede plaats in de App Store.

Wil je Moet Ik Rennen? nou ook zelf proberen? Dat kan! Download hem via de Play Store of de App Store.

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.