Handige apps voor fietsers

0

Wij Nederlanders brengen nogal wat tijd door op de fiets. Logisch dat je dat fietsritje leuker, gemakkelijker en inzichtelijker wil maken. We hebben een aantal apps voor je op een rijtje gezet.

Let op: Het is je vast niet ontgaan dat je je telefoon niet meer mag gebruiken op de fiets vanaf juli 2019. Je bent namelijk een gevaar voor jezelf en anderen wanneer je focus niet op de weg ligt. Houd je telefoon gewoon in je zak, of als het echt nodig is, zet hem dan in een telefoonhouder op je stuur.

Google Fit

Deze app houdt automatisch bij wat je doet qua lichaamsbeweging, of je nou fietst of wandelt. Ook andere workouts kun je gemakkelijk tracken met Google Fit.

Download voor Android.

Fietsknoop

De welbekende fietsknooppunten, wie kent ze niet? Met deze app is het heel gemakkelijk om je zelf samengestelde route te volgen. De app werkt in zowel Nederland, België als Duitsland.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Strava

Welke activiteit je ook onderneemt, Strava houdt de activiteit bij. Track al je workouts en krijg inzicht in al je prestaties zoals fietssnelheden, maar ook hoogteverschillen.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Fietsnetwerk

Ook deze app helpt je met je fietstocht langs allerlei knooppunten. Daarnaast krijg je allerlei informatie over voorzieningen en handige tussenstops.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

MAPS.ME

Je route plannen zonder internet? Dan heb je MAPS.ME nodig. De app werkt wereldwijd en in elke stad krijg je tot 200 van de interessantste en nuttige plekken te zien.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Google Maps

Google Maps blijft een van de betrouwbaarste routeplanners, zowel voor auto-, ov- als fietsroutes. Oponthoud zie je direct in de app en Maps stelt een andere route voor wanneer de reis niet mogelijk is.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Wat is jouw favoriete fietsapp?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.