Test je mobiliteitsgeluk!

0

“… en ze leefden nog lang en gelukkig.” Dat is toch wat iedereen wil? Geluk is het fijnste en mooiste dat je kunt bereiken. Wist je dat er in Nederland gemeenten zijn met wethouders die het bevorderen van geluk in hun portefeuille hebben? En dat ze in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk meten als alternatief voor het Bruto Nationaal Product?

Geluk is voor iedereen anders. Een van de onderdelen die er aan bijdragen is mobiliteitsgeluk. Denk maar aan hoe erg je baalt als de brug weer eens open staat of hoe blij je bent onderweg in de trein naar een leuke afspraak. Of als iemand je aanbiedt om mee te reizen zodat je toch naar dat festival kunt gaan. 

De MobiliteitsGeluksTest is onderdeel van Next Generation Woonwijken, woonwijken van de toekomst. Dit project moet de wijken Prinsenland en Het Lage Land toekomstbestendig maken. De gemeente Rotterdam doet dit samen met Woonstad Rotterdam, bewoners, ondernemers en organisaties. Onderdelen zijn duurzaamheid en het aanpassen van de woonomgeving aan klimaatverandering. Maar ook goed samenleven en ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Ook mobiliteit – de mogelijkheid om te reizen – hoort erbij.  

Met de resultaten van de Mobiliteitsgelukstest kunnen de partners zorgen dat beide wijken beter bereikbaar worden. Om zo uw mobiliteitsgeluk te vergroten. Woont u in Prinsenland of Het Lage Land. Vul dan de vragenlijst in op http://mobilityhappiness.nl/plll.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.