Rotterdam gaat voor Gezondere Lucht en fietsen, ov en elektrische auto’s stimuleren

0

Wetenschappelijk is aangetoond dat er een relatie bestaat tussen luchtverontreiniging en luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, diabetes en longkanker. Helaas is in Rotterdam de luchtkwaliteit op een aantal plekken onvoldoende. En daar wil Rotterdam verandering in brengen. De helft van de roetuitstoot wordt veroorzaakt door verkeer. Daarom gaat Rotterdam oude, vervuilende auto’s uit de stad weren en schoner vervoer, zoals fietsen, ov en elektrische auto’s stimuleren.

Rotterdamse milieuzone

Vanaf 1 januari 2016 mogen er in de Rotterdamse milieuzone geen oude, vervuilende auto’s meer rijden. Oude auto’s stoten over het algemeen meer luchtvervuilende stoffen uit dan nieuwere auto’s. Daarom weert Rotterdam deze oude auto’s. De milieuzone geldt voor iedereen: bewoners, ondernemers en bezoekers. Het is een effectieve maatregel om de hoeveelheid roet in de lucht te verminderen, en dus de luchtkwaliteit te verbeteren. De milieuzone zal gaan zorgen voor gezondere lucht voor Rotterdammers, zowel binnen als buiten de zone.

Kenteken-checkpoint

Als startsein heeft wethouder Pex Langenberg (o.a. Duurzaamheid) op de Erasmusbrug het Kenteken-checkpoint onthuld. Het checkpoint toont passerende automobilisten of zij vanaf 1 januari de milieuzone in mogen met hun auto.

Mileuzone

Online check!

Op de website gezonderelucht.nl kun je alle informatie over de campagne Gezonde Lucht vinden. Op basis van een kentekenbewijs kun je controleren of je met jouw auto straks de milieuzone nog in kunt.

(foto’s onder CC BY-NC: Marco Raaphorst)

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl