Redenen om in Rotterdam te blijven

0

Een van de manieren om de file te mijden is om langer in onze mooie stad Rotterdam te blijven. Er zijn heel veel leuke dingen die je kan ondernemen. Zo besteed je toch je vrije tijd op een leuke manier en blijf je uit de file! Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Markthal

Er is al veel over gezegd en geschreven, de nieuwe overdekte food market van Rotterdam. Maar ben jij er al geweest? Naast het station Rotterdam Blaak is het nieuwe imposante gebouw te vinden. Het is niet alleen een bijzondere stukje architectuur, het is ook een heerlijke plek om allerlei lekkernijen te proberen. Er zijn ongeveer honderd units waar verschillende kraampjes hun specialiteiten presenteren, er zijn vaste food shops, horecazaken en is er zelfs een kookschool.

Naast de trein kun je er ook makkelijk met de auto of fiets komen, er is namelijk een grote parkeergarage onder de hal gebouwd. Je fiets kan je gemakkelijk gratis parkeren in de fietsenstalling Binnenrotte. De hal is doordeweeks tot acht uur open en op vrijdag zelfs tot negen uur. Hier kun je prima een paar uur vertoeven en ondertussen vast de boodschappen voor de komende week halen.

15247368449_5e091a9a7f

RiF010

Lekker surfen, raften, kanoën of snorkelen midden in de stad? Vanaf 2015 is dat mogelijk. RiF010 is de winnaar van het Stadsinitiatief 2014. Met het Stadsinitiatief kunnen Rotterdammers meedenken over een mooie en aantrekkelijke stad.

Een deel van de Rotte wordt gezuiverd en er komt een golfgenerator die elke zeven seconde de perfecte golf maakt. Er zal een waar waterparadijs ontstaan. Het voornaamste doel van RiF010 is om alle Rotterdamse scholieren kennis te laten maken met actieve watersporten zoals surfen, raften, duiken en kajakken midden in hun eigen stad. Zij willen dat dit toegankelijk wordt voor iedereen, het initiatief is daarom ook opgezet zonder winstoogmerk. Het plan is dat je er verschillende sporten kan beoefenen of een uitje kan plannen, daarnaast worden ook diverse wedstrijden georganiseerd.

Langs al het spektakel in het water komt ook een houten strandhuis, uitgebreid terras, kleedkamers, douches en kunnen er wetsuits en andere attributen worden gehuurd. Aankomende zomer zal het de hotspot van onze stad zijn!

Kerst

Natuurlijk is er in Rotterdam heel veel moois te bewonderen en te bezoeken. Maar aankomende weken is er veel te doen rondom de kerst. Er zijn verschillende leuke en gezellige kerstmarkten die je kan bezoeken. In het centrum vindt je van 6 december t/m 4 januari een internationale kerstmarkt. Op vrijdag 12 december is er een kerst snuffelmarkt in Noord en in Dordrecht vind je 12, 13 en 14 december een grote kerstmarkt, je komt hier gemakkelijk met de waterbus.
In Ahoy wordt een waar kerstcircus opgebouwd, waar je kan genieten van een voorstelling vol spektakel.

Bij de kerst hoort naast glühwijn, warme chocomelk en koekjes ook schaatsen. De schaatsbaan is van 29 november t/m 28 februari geopend en zij organiseren in december in de weekenden ook leuke kerstmarkten.

Wil je een goede indruk krijgen van wat er allemaal te zien, doen en beleven is in Rotterdam na een dag werken? Onze vrienden van Rotterdam marketing houden je op de hoogte van activiteiten en aanbiedingen. Bovendien hebben ze vaak win- en kortingsacties! Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

En heb jij nog leuke locaties die je kan bezoeken in Rotterdam? Laat het ons weten!

Deel dit bericht

Over de auteur

Filedier Verkeersonderneming

Onze bloggers Monique, Marina, Marco, Laura, Benny, Sander en Matthijs staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.