Oproep: wat is jouw leukste OV-looproute in Rotterdam?

0

Op 4 april is het nationale Wandel naar je werk-dag. Nu zijn er relatief weinig mensen die op loopafstand van hun werk wonen, maar sla dan die metrohalte over en loop het laatste stuk! Filedier roept mensen die in Rotterdam werken op om de leukste looproute in de stad te delen. Je kunt je verhaal mailen naar info@filedier.nl. Iedereen die donderdagochtend vanaf het Centraal Station liep, kreeg een stappenteller van Filedier.

Wandel naar je werk-dag

Wandel naar je werk-dag is dé dag waarop iedereen wordt uitgedaagd naar je werk te lopen, een of twee haltes eerder uit te stappen of de auto wat verder weg te zetten. Professor Dr. Erik Scherder: “Lopen is een belangrijk onderdeel van je werk. Lopen bevordert namelijk de creativiteit, verlaagt stressgevoelens en verhoogt de productiviteit.” Aangenomen wordt dat je met ongeveer 10.000 stappen per dag voldoende lichaamsbeweging hebt. Lopen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor je omgeving. Zo heb je geen luchtvervuiling, geluidsoverlast, parkeerproblemen, files en vertragingen.

Prijzen winnen

Wil je met je collega’s een challenge aangaan wie het meeste wandelt? Download dan de gratis Endomondo app.

Klik hier voor de iPhone-app.
Klik hier voor de Android-app.

Mensen die donderdagochtend op het Centraal Station van Rotterdam aankwamen en een stukje gingen lopen, kregen van Filedier een stappenteller. Heb jij er ook een bemachtigd?

Fijne routes door de stad

Wij zijn vooral benieuwd wat jullie een prettige route vinden om te lopen. Langs de winkels op de Lijnbaan? Of gezellig door de wijk van Blaak naar Beurs? Welke route lopen jullie graag? Laat het ons weten, dan bundelen we de leukste routes in het centrum van Rotterdam op een kaart.

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.