Op het goede spoor

0

Er staat de komende tijd veel te gebeuren op het gebied van treinen. In dit blog praten we je bij over alle updates en gebeurtenissen.

Nederland krijgt 30 nieuwe stations

Afgelopen 10 jaar zijn er 50 stations bijgebouwd in Nederland. Er komen nog steeds heel wat woningen bij in de toekomst en die gebieden moeten ook goed bereikbaar worden en blijven. Daarom worden er 30 nieuwe stations aangelegd in de komende 10 jaar. Welke stations dat worden? Dat zie je op deze kaart:

Daarnaast is ProRail momenteel bezig met het toegankelijk maken van alle stations in Nederland voor alle reizigers, ook met een functionele beperking. De meeste stations zijn al toegankelijk voor mensen in een rolstoel, maar er wordt nu voor gezorgd dat overal gelijkvloers ingestapt kan worden door de perronhoogtes aan te passen.

Nieuwe intercity’s

In december 2020 is het zo ver, dan gaan de 81 Intercity Nieuwe Generatie-treinen (ICNG) van de NS rijden. Wat we onder andere kunnen verwachten van deze nieuwe treinen:

  • Werkplekken waar je je laptop ook op kwijt kunt, stopcontacten en werkende wifi
  • Voldoende zitplekken
  • Stiltecoup√©s die ook daadwerkelijk stil zijn
  • Goedwerkende airco en verwarming
  • Betere wc’s die niet geloosd worden tussen de rails, maar in een bioreactor
  • Plekken waar je op een fijnere manier gesprekken kunt voeren

Maar er zijn nog meer nieuwigheden. Zo kunnen de nieuwe intercity’s ook gebruik maken van de hogesnelheidslijnen, waardoor de treinen vaker op tijd zullen rijden. Daarnaast wordt er slimme verlichting ingebouwd die zich aanpast aan de hoeveelheid daglicht.

Een andere interessante extra zijn de sensoren die registreren hoeveel mensen in de trein zitten. Zo kan er in de toekomst een advies gegeven worden over waar je het beste in kunt stappen voor een zitplek.

Nieuwe intercity’s. Foto: Wikipedia

Bijnaam van de nieuwe intercity’s

Je weet misschien wel dat zo goed als elke trein in Nederland een bijnaam heeft. De Apekop en Buffel heb je waarschijnlijk wel eens van gehoord. Zo wordt er ook druk gespeculeerd over welke bijnaam de nieuwe intercity’s gaan krijgen.

Omdat de nieuwe intercity’s een donkere lijn hebben over de neus en zijkant van de trein, zijn ”Zware jongen” en ”Wasbeer” al namen die zijn gevallen.

Hoe zou jij de nieuwe intercity’s noemen?

Deel dit bericht

Over de auteur

Team Filedier

Onze bloggers Marina, Meni, Benny en Nina staan u graag ten dienst: info@filedier.nl

Filedier gaat verder
als Ways2go

De afgelopen jaren hebben we een hoop
mooie acties voor werkgevers en
werknemers aangeboden. We denken dat
we jou nog beter kunnen informeren over
duurzame manieren van reizen of om je uit
te dagen op een andere manier te reizen.

Daarom gaan we verder als Ways2go en
helpen Nora, Otto, Daan en Emma je verder
om nieuwe reismanieren te ontdekken.
Want je reis van A naar B kan altijd beter,
slimmer en/of duurzamer.